Casa si gradinaDiverseSfaturi

Cum sa-ti alegi mobila pentru sufragerie

Fie ca locuiesti singur sau cu familia, sufrageria este o camera importanta. Aici se petrece timpul cu familia, aici sunt primiti tot timpul musafirii, asa ca alegerea unui mobilier care sa ofere o ambianta placuta si primitoare este foarte importanta. Pentru a alege mobila potrivita trebuie sa tii cont de tendinte, de ce este la moda, dar si de bun-gust si alti cativa factori detaliati in continuare.

Un factor foarte important de care trebuie sa tii cont, fie ca redecorezi sufrageria sau cauti mobilier pentru ca tocmai te-ai mutat intr-o locuinta noua, este spatiul. Trebuie sa iei masuri, sa verifici dimensiunile camerei, sa tii cont de praguri, colturi, ferestre, caile de acces, si de asemenea de dimensiunea mobilierului si amplasarea lui. Organizarea mobilierului in camera poti sa o schitezi pe hartie, sa concepi mai multe variante de amplasare a canapelelor, dulapurilor, bibliotecii, fotoliilor, scaunelor sau altor piese de mobilier ce vor decora camera. Trebuie sa determini cat spatiu va ocupa mobila si sa faci diverse variante de aranjamente pentru a ramane si spatiu suficient, camera sa nu devina prea aglomerata.

Tine cont si de usi si cai de acces, verifica-le latimea, pentru a evita accidentele sau deteriorarea mobilei in momentul mutarii si transportului, sau mai rau, sa nu te trezesti cu surpriza ca o piesa mai mare nu incape pe usa sub nici o forma.

Gandeste-te si cum va fi folosita preponderent camera. Daca va fi spatiul zilnic de relaxare al familiei, mobilierul trebuie sa fie rezistent si usor de curatat, rezistent la pete, mai ales daca ai si copii mici. Pe de alta parte, daca sufrageria va fi folosita doar pentru ocazionalii musafiri, poti alege si piese de mobilier mai fragile.

Pe langa masuratori, incadrare, planificare, proiectare, amplasament, rezistenta, durabilitate si altele, poti sa optezi pentru piese de mobilier pe roti si role. Avantajul acestora este ca sunt usor de mutat, in cazul in care te gandesti la un moment dat sa faci o reorganizare, si de asemenea munca iti va fi cu mult usurata cand vei face curatenie in camera, acele piese grele de mobilier sunt mult mai usor de deplasat si vei putea ajunge si in acele colturi greu accesibile.

Asigura-te ca nu vei supra-aglomera spatiul, evita nepotrivirile de culori, masoara de mai multe ori si verifica exactitatea incadrarii, pentru a nu te trezi ulterior cu surprize. Aceste cateva sfaturi te vor ajuta sa decorezi sufrageria intr-un mod util si in acelasi timp placut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *