5 pasi pentru o montare corecta a termostatului la centrala
Daca in sfarsit ai reusit sa cumperi termostatul de care aveai nevoie pentru confortul termic optim in locuinta, te poti interesa de acum si legat de cum trebuie montat. Ca ai facut o alegere inspirata cand l-ai cumparat nici nu se mai pune problema. Acum urmeaza sa il montezi si sa faci setarile necesare. Stii cum sa faci asta? Daca iti doresti sa economisesti, este necesar sa realizezi atent acesti pasi.
Gasesti mai jos cateva instructiuni, succint prezentate, referitoare la montarea termostatului ambiental. Tin sa precizez ca au scop informativ, deci raportarea la manualul de montare pe care il primesti cu dispozitivul e indicata. Poate suna destul de nemotivant, dar vei vedea ca respectand pasii mentionati in cadrul cartii de instructiuni obtii rezultatele necesare.
- Ai nevoie de aceeasi tensiune in termostat si in centrala
Acesta ar fi un prim aspect pe care sa il ai in vedere. In general ai de ales intre termostate de 220 V sau de 24 V. Poti sa faci o alegere potrivita in aceasta privinta si in functie de termostatul vechi, daca ai mai avut unul. In orice caz, solicita asistenta unui profesionist ca sa cumperi la sigur si sa nu ai nici un fel de probleme. In general acestia sunt amabili si te lamuresc legat de orice detaliu. In conditiile in care ai nevoie de lamuriri extra ulterior, cel putin in cazul produselor de pe www.saluscontrols.ro, beneficiezi de tutoriale explicate in detaliu. Verifica asadar intotdeauna compatibilitatea ca sa nu comiti vreo eroare si sa iti faci singur treaba.
- Urmeaza oprirea alimentarii de la tabloul electric
Cu toate ca unii iti vor recomanda numai oprirea curentului din prize, respectiv deconectarea centralei de la sursa de curent, eu te sfatuiesc sa opresti toate sigurantele fuzibile. Asa inlaturi orice posibilitate de accidentare si realizezi montarea fara grija.
- Eticheteaza firele in ordine ca sa faci montarea corect
In conditiile in care ai mai avut termostat, ai in vedere etichetarea firelor si scoaterea acestora unul cate unul. Poti face asta cu ajutorul unui marker sau cu stickere, dupa cum iti e mai la indemana. Astfel, stii exact cum vin firele la borne.
- Prinde baza termostatului pe perete
Este necesar sa ai in vedere o prindere stabila, deci ai nevoie de o bormasina cu care sa dai gaurile in perete. Legat de dimensiuni, ar trebui sa gasesti in manualul de instructiuni toate datele care te intereseaza. Conteaza in aceeasi masura si grosimea gaurilor. Tin sa fac toate aceste precizari ca sa stii ca realizezi montarea fara sa ai parte de surprize neplacute dupa aia.
Sunt sanse, in cazul in care ai mai avut montat un termostat in locul respectiv, sa iti ramana un fir in pls. In aceasta situatie, ai in vedere izolarea lui cu o banda potrivita.
- Reporneste energia electrica si probeaza termostatul
Daca esti sigur ca ai urmat corect pasii montarii, poti continua cu proba specifica. Sigur vei realiza cum trebuie instalarea, deci nu iti mai ramane altceva de facut decat sa identifici minimul valorii care iti ofera confortul termic optim. Faci dupa aia setarile dorite si programele de care ai nevoie.
Nu e vorba de un proces complicat si sofisticat. Daca esti capabil sa urmaresti intructiunile specifice, totul decurge simplu si rapid. Sper ca ti-am fost de folos si ca rezultatele vor fi cele dorite. Daca nu ai comandat inca sistemul potrivit locuintei tale, poti intra pe www.saluscontrols.ro pentru a descoperi o gama variata de produse disponibila la preturi accesibile.