Automobile

Akylone masina care va defini noi standarde

Genty Automobile este o companie de origine franceza ce are ca scop sa produca masina numita 2015 Akylone. Compania isi are sediul intr-un mic oras numi St Pourcain sur Sioule localizat in partea centrala a Frantei. Eventualele teste pe care le vor face cu viitoare lor masina vor fi realizate pe aeroportul Vichy Charmeil si daca sunt necesare si alte teste probabil ca vor folosi circuitul Michelin De Ladoux.

Conceptul Akylone este unul care promite multe si care vor pune mai marii producatori din lumea auto pe varfuri. Proiectul a fost inceput cu mai bine doi ani in urma, timp in care designul si specificatiile masinii au avut multe schimbari de suferit. In momentul de fata Genty Akylone primite sa fie echipata cu un motor V8 capabil sa produca 1200 de cai putere ce vor putea propulsa automobilul de la 0 la 100 km/h in doar 2.7 secunde. Acest lucru ar fi posibil datorita sasiului masinii. Fiind contruit dintr-un aliaj de fibra de carbon cu aluminiu, acesta nu numai ca va fi deosbit de rezistent dar si foarte usor. Greutatea masinii va fi una de doar 1100 kg. Daca e sa combinam aceste cifre ne putem inchipui ca masina va fi una care va fi destul de rapida si care va avea o manevrabilitate foarte buna.

Akylone va fi capabila sa ajunga la o viteza maxima de 354 de km/h (220 mile pe ora). Avand in vedere cuplul dezovltat de motor de 1167 Nm va fi interesant sa vedem cat de mult vor rezista pneurile pe un asftel de monstrul. Cutia de viteze a fi una secventiala in 6 trepete pentru o schimbare a vitezelor eficienta si rapida. Distributia greutatii va fi una de 42% pe puntea fata si 58% pe puntea spate.

Daca e sa pune toate aceste cifre cap la cap avem de aface cu un hypercar capabil sa ruleze langa rivali precum Bugatti Veyron sau Mclaren 650S.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *