Android 5.0 – sneak peak

Un fan Android si-a imaginat cum ar putea arata veriunea cu numarul 5 a binecunoscutului sistem de operare pentru smartphone-uri si tablete, aratand numeroase elemente de design, postand aceste imagini pe contul sau de Google Plus, starnind interesul in randul pasionatilor.

Jinesh Shah, un student la inginerie electrica la universitatea din Michigan, a postat cateva imagini, cu viziunea sa, a urmatorului sitem de operare al celor de la Android 5.0.

Cel putin din imaginile postate de catre acesta pe contul sau de Google Plus, ne putem da seama ca designul este unul minimalist, si interesant in acelasi timp, cu culori ce nu sunt foarte solicitante pentru ochii nostri, cu efecte translucente prezente, nu avem idee insa daca acesta s-a inspirat sau nu din sistemul de operare iOS 7, cand ne referim la elemente precum bara de sus sau butoanele de pe ecran.

Ecranul Home prezinta o serie de elemente care le gasim si pe actualul Android 4.4 insa putin modificate, cu un design modificat precum ceasul, pictogramele pentru camera si Google Hangouts de asemenea fiind modificate.

Cat despre widget-urile de pe ecranul home, Shah ne sugereaza ca acestea sa fie ascunse intr-un mod inteligent, si pot fi accesate printr-un simpla tragere in jos a barei din partea de sus a display-ului. Odata cu efectuarea acestui gest, un now widget poate inlocui unul deja existent.

Desigur tot ce a postat studentul, este doar un concept si o viziune proprie cum va arata Android 5.0 inca nu stim. Ceea ce stim totusi este ca Android versiunea 5.0 a fost confirmata, versiune ce va purta numele de Key Lime Pie, dupa cum ne-au obisnuit cei de la Android cu sistemele lor de operare denumite dupa deserturi / dulciuri.

Cu astea fiind spune suntem curiosi cu privire la modul in care va arata Android 5.0, si care vor fi noile imbunatatiri ce le va aduce.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *