AnimaleSfaturiTravel

Animale de companie cu avionul

Animalul tau poate deveni coplesit si epuizat de calatoria cu avionul ce va urma, mai ales daca va zbura pentru prima data, asadar va trebui sa il obisnuiesti din timp cu asta, inainte de zborul propriu zis. Ia cu tine animalul in autobuz si metrou pentru a se obisnui cu miscarea si cu presiunea oamenilor din jur.

Daca animalul tau se obisnuieste cu oamenii su cu miscarea inainte si inapoi, iti va veni si tie si lui mai usor atunci cand va trebuie sa te confrunte cu zborul cu avionul. Tine minte ca o combinatie de altitudine foarte mare plus calmante s-ar putea sa fie fatala pentru animalul tau de companie, asadar este mai bine sa gasesti alte modalitati de ati pastra animalutul calm pe  durata calatoriei.

Viziteaza-ti veterinarul. Compania aeriana poate ca nu iti va cere ca animalul tau sa fie vaccinat pentru zborurile nationale, insa aceasta este totusi o idee foarte desteapta de pus in aplicare inainte de calatorie. Asigura-te ca i-au fost aplicate toate vacinurile la timp si ca detii o copie a dosarului animalului pe care sa o iei cu tine. Ar trebui sa ai dupa tine de asemenea o trusa medicala de prim ajutor ca sa fii pregatit pentru orice, daca animalului tau i se face rau.

Unele companii aeriene cer sa ai la tine si un certificat medical, asadar din nou ar trebui sa verifici toate regulile si cerintele ce tin de calatoritul cu animalul de companie si asigura-te ca le vei bifa pe toate. In cele din ruma, ia numarul si numele unui veterinar din cadrul destinatiei tale in cazul in care animalul tau se va imbolnavi in timpul calatoriei.

Pregateste cusca pentru animalul tau de companie. Poate ca animalului tau nu ii mai vine cusca pe carei-ai cumparat-o cu ceva timp in urma, asadar asigura-te ca va incapea in cea pe acre o ai sa cumpara alta de la un magazin specializat de animale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *