AntMarketers.ro explica tendintele in SEO ale acestui an
Lumea SEO se schimba destul de des, intrucat algoritmul de la Google este tot mai complex. Insa pe masura acestor schimbari expertii SEO trebuie sa tina pasul si sa isi adapteze strategiile. Asadar, pentru cei interesati de o actualizare pe aceasta nisa, iata ce explicatii ofera specialistii de la AntMarketers.ro.
Siguranta navigarii
O conexiune securizata prin SSL este de mare importanta. Acest aspect s-a transformat intr-un factor SEO pentru ca oamenii ofera importanta modului in care isi desfasoara activitatea online. Implica o optimizare simpla si numai o data aplicata, iar dupa ce acel certificat SSL este in vigoare se aplica tuturor paginilor unui site.
Metadescrierea
Daca in mod traditional sa spunem metadescrierea era recomandata de a avea 150-160 de cuvinte, acum un trend este ca aceasta sa aiba in jur de 320 de cuvinte. Acest lucru este de bun augur pana la urma, dupa cum spun si cei de la AntMarketers.ro.
Poate ajuta la o mai buna convingere pentru a da click, sansa de a oferi garantii si promotii. Descrierile ceva mai lungi ofera totodata si sansa de a aloca mai mult spatiu prezentarii de pagini. Si daca te gandesti ca asta implica si sansa de a insera mai multe cuvinte cheie, se intelege deci ca este convenabil. Totusi, decat sa adaugi o descriere necalitativa mai bine nu o faci deloc.
Cautarile vocale
Acestea nu sunt straine de noi, insa vor castiga tot mai multa popularitate. Probabil se stie ca in trecut, pentru ca multe din cautari vizau mai degraba cuvinte vagi si expresii scurte, site-urile trebuiau sa se rankeze foarte bine pe toate cuvintele cheie corelate cu nisa. Uneori nu puteau monetiza acel trafic. Anul acesta se pare ca exista alte maniere de cautare, printre care si cautarile vocale, ce devin din ce in ce mai dorite.
Daca tot am ajuns la capitolul de adaptare conteaza si cautarile pe dispozitive de tip tableta sau telefon. Nici acest lucru nu este neaparat nou, insa in 2018 este chiar la un nivel absolut. Astfel de site-uri vor avea intaietate, deci vor fi mai sus plasate in rezultatele motorului de cautare.
Construirea unui brand
Stim deja care sunt indicatiile la nivel general, despre cum sa promovezi continut de calitate, despre cum sa aduni mai multe linkuri si asa mai departe. Insa exista si o parte negativa despre asta, respectiv indeamna la strategii mai putin corecte, cum ar fi spre exemplu traficul de linkuri.
Ce se schimba? O prioritizare se face pentru paginile cu o concentratie mare de informatii relevante, corecte. Trebuie inteles faptul ca reputia online conteaza, construirea unui brand este o chestiune serioasa. Perceptia brandului in mediul online atrage de asemenea increderea oamenilor de a da click. Ramane valabila nevoia de linkuri insa relevanta acestora si autoritatea acestora se va calcula si in functie de mentiunile fara link.
Povestea aceasta este una mai complexa, despre cat de eficiente sunt linkurile no si no follow. Cei interesati pot regasi un sprijin in ceea ce AntMarketers.ro desfasoara, ca activitate in care au experienta.