Cam cat de mult ar trebui sa te increzi in seful tau

Ar trebui sa te increzi macar in seful tau? Asta depinde de stilul tau de a fi. Unii oameni sunt din natura proprie niste dezvaluitori. Este vorba despre extrovertire aici. Unii oameni agreeaza mai tare ideea de extrovertire, in timp ce altii vorbesc prea mult si ajung sa domine conversatia. Poate fi vorba despre construirea de relatii, un grad de extrovertire, de deschidere invita la incredere. A spune „Nu vorbi despre viata ta personala la munca” este un sfat foarte slab.

Ce ar trebui sa dezvalui despre tine? Nu fi tentat sa dezvalui prea multe despre tine doar pentru a reusi sa-ti faci relatii, pentru ca vei putea ajunge sa spui prea multe despre tine. Fii atent si nu spune ceva care ti-ar putea afecta imaginea pe are ai vrut sa ti-o creezi la locul de munca. Poti avea diferite atitudini si poti face activitati in afara locului de munca ce ar putea sa schimbe felul in care esti vazut la locul de munca.

Conteaza ceea ce divulgi? Daca schimba felul in care colegii de munca si sefii tai te vad atunci da, poate conta si te poate afecta. Si odata ce ai spus ceva, nu mai poate fi retras. Ar trebui sa devii prieten pe Facebook cu colegii de munca? Depinde acum de cultura organizationala.

Priveste si observa nivelul de deschidere si de transparenta din restul grupului. Uita-te destul de bine si la ceea ce ai tu pe Facebook-ul tau personal. Este adecvat? Trasmite imaginea ta de pe Facebook acelasi lucru pe care il vrei trasnmis in viata reala? Reticenta este buna. Ceea ce postezi si impartasesti cu restul lumii poate fi ok, insa gandeste-te mai bine la asta.

Ce poti face daca seful tau iti impartaseste la randu-i chestii? Daca simti nevoia unei reciprocitati, ii poti spune lucruri care suna destul de personal, dar fara sa-i spui de fapt lucruri personale din viata ta. Si intotdeauna asuma-ti faptul ca orice ti-at spune seful personal este ceva intim si trebuie sa raman intre voi, si ca nu vei folosi vreodata aceste lucruri in avantajul tau.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *