Life

Ce ar trebui sa iei in considerare cand iei o decizie

In momentele din viata in care esti nevoit sa te decizi cu privire la un lucru, esti de multe ori nehotarat, dar iei totusi o decizie, deoarece timpul nu este de partea ta, si ajungi mai apoi sa te intrebi daca a  fost o decizie buna, sau nu tocmai inspirata. Cand esti stresat, si mai multi factori te preseaza, poti sa iti pui la indoiala propria gandire, si incepti sa-ti faci griji cu privire la decizia luata.

Mai intai ar trebui sa te gandesti daca vei lua decizia de a face sau nu ceva, care sunt consecintele, ce anume se va intampla daca accepti sau nu, si sa incepi sa cantaresti ambele parti, sa vezi care ar fi rezultatele deciziei tale. E important sa gandesti in viitor, desi este destul de greu sa anticipezi ce s-ar putea intampla, dar asa iti vei face o impresie, o viziune, in fuctie de decizia luata.

Trebuie sa te intrebi daca vei regreta faptul ca nu ai luat sau nu acea decizie in acel moment. Va trebui sa gasesti un echilibru, daca vei tu crezi ca decizia de a face sau nu un anumit lucru nu este una inteleapta, gandeste-te care din ele te va lasa cu un sentiment de regret, si daca vei mai avea vreodata sansa de a lua aceeasi decizie.

Este important sa ai curaj, cand iei o decizie, daca esti nesigur pe tine, urmarile unei decizii, desi bune, poate avea cu totul alt efect, si oricat ar fi de buna decizia, daca nu esti stapan pe situatie si nu esti sigur ca vei reusi sa o duci pana la capat, mai bine te retragi, cat timp mai poti.

In viata suntem pusi in fiecare zi, in situatia de a lua o decizie, si vorbim de la lucruri banale la lucrui cu o importanta majora petru noi, si conteaza sa fim atenti la deciziile luate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *