Uncategorized

Cele mai periculoase animale din lume

Desi pare greu de crezut cea mai periculoasa vietate din lume este tantarul anofel. Ei trasmit virusul malariei si cauzeaza peste 2 milioane de decese in fiecare an pe continentul African dar si pe cel Asiatic. Dar situatia este si mai ingrijoratoare deoarece Organizatia Mondiala a Sanatatii a estimat un numar de circa 70 de milioane de imbolnaviri cu malarie si asta din pacate in viitorul apropiat.

Acest lucru se datoreaza schimbarii climatului asa incat tanatarii anofeli vor fi prezenti in tari precum Japonia, Marea Britanie si Noua Zeilanda.

Al doilea animal periculos este crocodilul de apa sarata, fiind cel mai mare dintre reptile. El detine rolul de pradator suprem fiind capabil sa vaneze orice.Poate trai in apele sarate ale oceanului cat si in apele dulci si mlastini. Aceasta specie de crocolili este responsabila de majoritatea atacurilor asupra oamenilor.

Cel de-al treilea animal este ursul polar care traieste in zona Oceanului Artic el fiind cel mai mare animal de prada intalnit pe uscat. Este un mamifer foarte mare greutatea lui ajungand si pana la 1000 de kilograme. Ghearele mari si puternice ajuta la doborarea adversarilor naturali. Din pacate ursii albi sunt responsabili de uciderea celor mai multi oameni din regiunea aricticii.

Broasca” sageata” veninoasa se claseaza pe al patrulea loc in topul celor mai periculoase animale arma mortala a acesteia este pielea veninoasa. Au culori puternice si stridente pentru a avertiza astfel orice pradator. Aceasta broasca produce intr-o zi o cantitate de toxine care ar putea ucide 10 oameni.

Leul african se afla si el in top conducand detasat in topul felinelor mancatoare de oameni. Mai mult de 70 de oameni sunt ucisi anual numai in Tanzania.

Marele rechin alb cunoscut si sub numele celui mai mare pradator se alfa pe aceasta lista. . Atacurile rechinilor asupra oamenilor sunt cauzate de iluzia pe care o provoaca siluetele surferilor, acestia asemandu-se cu focile, prada preferata a rechinilor albi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *