Creaturi ce nu au existat insa sunt celebre in toata lumea

Cu toate ca sunt atat de cunoscute si de temute in toata lumea, unele mituri legate de unele creaturi mai mult sau mai putin ciudate de pe tot intinsul globului nu sunt nici pe departe adevarate, cu toate ca unii oameni inca mai cred in creaturile mitologice care fac principalul subiect al povestilor si legendelor. In cele ce urmeaza voi enumera cateva astfel de creaturi cunoscute pentru natura lor distrugatoare.

Minotaur

Minotaurul este una dintre cele mai epice creaturi pe care le-am intalnit in istoria umanitatii de vreme ce ne duce inapoi la vremurile civilizatiei Minoan. Se spune ca Minotaurul avea capul unui taur si cirpul unui barbat foarte puternic si extrem de musculos, si ca locuia in centrul labirintului Cretei, care era proiectat de catre Daedalus si de fiul sau, Icar, la cererea regelui Minos.

Ca sa inteleaga oricine, orice persoana care era suficient de nenorocoasa incat se ratacea in acest labirint, devenea prada Minotaurului, exceptie facand regele atenian Theseus, care a omorat bestia si a fost singurul care a iesit in viata din acel labirint cu ajutorul fiicei regelui Minos, Ariadna.

Wendigo

Cei dintre voi care sunt familiari cu psihologia ati auzit probabil de termenul „Psihoza Wendigo”, care descrie o psihoza legata de consumul de carne umana. Termenul medical isi ia numele de la creatura mitica numita Wendingo, care, potrivit cu tribul americanilor nativi Algonquian, era o creatura a raului care arata ca un mix intre un om si intre un monstru, ceva similar unui zombie.

Potrivit cu legenda, doar oamenii care consumau carne umana erau in pericol de a se transforma in Wendigo. Binenteles, aceasta creatura nu a exista vreodata si a fost un mit inventat de catre inteleptul Algonquian care a inceract in acest fel sa isi previna oamenii de la practicarea canibalismului, ceea ce se pare a era o problema in cadrul tribului sau.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *