De ce a cumparat Apple, Beats ?

Cand au fost auzite pentru prima data zvonuri cum ca Apple are de gand sa cumpere Beats, toata lumea a fost destul de surprinsa de acest subiect, deoarece ideea nu este una specifica celor de la Apple, in sensul nu ar avea multe de castigat de pe urma achizitiei.

Zvonul cum ca Apple a decis sa cumpere Beats pentru castile acestora, motivul oarecum aparent, nu are nici o legatura cu achizitia, chiar daca multi din cei care au incercat castile celor de la Beats, iti vor spune ca sunt casti bune dar nu extraordinare.

Cat despre design, nu putem spune ca Apple ducea lipsa de un design elegant si ca doreau sa isi schimbe putin look-ul prin noi elemente ce tin de Beats.

In privinta unui serviciu de streaming, nici aceasta nu pare a fi un punct forte pe care Apple si l-ar dori, Beats Music avand un numar de 200 000 de abonati, ceea ce nu reprezinta foarte mult.

Internetul crede insa ca Apple a innebunit, si aceeasi parere o are si despre Tim Cook, in privinta acestei achizitii. Se spune ca Steve Jobs nici macar nu s-ar fi gandit la o asemenea achizitie, dar sa nu uitam ca in anii 2002, 2003, Jobs a avut o serie de discutii cu Jimmy Iovine, cel ce fondat Beats, cu privire la un serviciu de streaming de muzica. Iovine s-a intalnit si cu Eddy Cue anul trecut, probabil pe aceeasi teme, asa ca orice s-ar afla in spatele aceste achizitii, este mai mult decat un impuls, un joc de noroc in care Apple s-a aruncat.

iTunes nu este un sistem de care Apple este foarte multumit, nu are un numar destul de mare de contracte si in privinta serciciilor oferite acesta nu se ridica la inaltimea unui produs Apple. Achizita Beats, impreuna cu contributia lui Jimmy Lovine, o legenda in industria muzicala, ar oferi probabil pasul de care are nevoie iTunes pentru a deveni ceva cu adevarat remarcabil.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *