cabinet orl mures

De ce si cum sa alegi medicul potrivit? Afla cele mai utile sfaturi!

Toti ne dorim sa avem parte de o viata indelungata si sa ne simtit minunat, insa cati dintre noi avem cu adevarat un stil de viata sanatos? Daca stam sa analizam felul in care mancam, programul de odihna, cat sport facem si stresul de care avem parte vom descoperi ca nu prea avem grija de sanatatea noastra, lucru valabil la cele mai multe persoane.

O buna parte din cele enumerate mai sus pleaca de la faptul ca viata devine din ce in ce mai agitata, timpul este o resursa parca tot mai pretioasa si in multe cazuri devenim coplesiti de sarcinile multiple pe care le avem de indeplinit.

Cu toate acestea, periodic apare nevoia de a ne prezenta la un medic, fie ca este vorba despre o problema pe care o resimtim, fie pentru ca trebuie sa efectuam un control de rutina. Referitor la a doua parte a ideii, consultatiile periodice si analizele regulate nu prea fac parte din educatia pe care o au romanii, sa fim sinceri. De cele mai multe ori ajungem la medic doar cand simtim ca durerile sunt prea mari, iar in cele mai multe cazuri poate fi prea tarziu, conditia respectiva agravandu-se.

Lasand la o parte aspectele ce tin de educatie, sa vedem cum ar trebui sa procedam atunci cand ne dorim sa ajungem la medic. Cum sa fim siguri ca facem cea mai potrivita alegere? Sunt toti medicii perfecti pentru nevoile pe care le avem? De ce este atat de important sa alegem cu atentie? Ei bine, vom raspunde in continuare la toate aceste intrebari si daca vei tine cont de aceste sfaturi atunci ai toate sansele de a avea parte de cele mai bune solutii, tratamente, respectiv de o stare de sanatate optima.

De ce sa alegem un medic potrivit?

Poate parea o intrebare nelalocul ei, insa purul adevar ne arata faptul ca romanii nu sunt foarte atenti la acest aspect si de multe ori ajung in locuri nepotrivite. Trebuie sa intelegem faptul ca medicii sunt ca orice alti specialisti, fiecare exceland intr-un anumit domeniu, respectiv specializare.

Daca vei merge la un cardiolog cu problemele tale de masea nu te poti astepta sa iti rezolve situatia, nu-i asa? Acesta a fost un exemplu mai extrem, insa sunt sigur ca ai inteles ideea. De asemenea, fiecare medic poate sa aiba o anumita experienta, mai bogata, mai saraca, depinzand in mare masura implicarea de care da dovada, studiul continuu si nivelul la care profeseaza.

Avand in vedere aceste aspecte sa vedem cum sa alegem medicul potrivit:

Intelegerea problemei si afectiunii

Prima etapa careia trebuie sa-i acorzi atentie este cea referitoare la depistarea, localizarea si intelegerea problemelor pe care le ai. Aici ma refer sa stii exact ce simptome ai, locurile in care simti un disconfort, poate chiar durere, iar mai apoi sa te informezi catre ce specialist ar trebui sa te indrepti.

In situatia in care acest lucru poate parea prea dificil nu e cazul sa te sperii, trebuie doar sa apelezi la un medic de familie, acesta poate analiza mult mai profesionist starea ta si te poate indruma catre medicul specialist.

Avand o durere insuportabila la nivelul urechii in aceasta iarna am procedat in aceeasi maniera, iar medicul de familie m-a indrumat catre un cabinet ORL Mures, fiind un loc cu profesionisti desavarsiti. Problema s-a rezolvat foarte rapid, avand parte de un tratament excelent.

Experienta pe care o prezinta

Tine cont de acest aspect si vei avea parte de cele mai bune sfaturi, respectiv de un tratament sigur, rapid si eficient. Trebuie sa intelegi ca experienta vine in mare parte cu timpul, insa un medic care iubeste ceea ce face va studia in mod continuu si va castiga aceasta experienta destul de repede.

Conditiile pe care le ofera si modul de socializare

Nu in ultimul rand, e important ca atunci cand mergi la un medic sa te simti in siguranta, sa nu te simti stanjenit si acest lucru se poate realiza tinand cont de doua aspecte: modul in care se prezinta cabinetul respectiv, aparatura folosita, implicit nivelul de igiena, iar pe de alta parte felul medicului de a fi, cum iti va explica rezolvarea diferitelor probleme cu care te confrunti, sa fie rabdator, pozitiv si sa te faca sa te simti mai bine chiar din momentul in care interactioneaza cu tine.

Mai trebuie sa adaug acestor idei si faptul ca e indicat sa alegi acelasi medic cand te vei confrunta cu o situatie mai putin placuta din punct de vedere al sanatatii, acesta stiind istoricul tau, tratamentele pe care le-ai mai avut si avand astfel posibilitatea de a lua cele mai bune decizii pentru tine.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *