CuriozitatiModa

Din ce sunt fabricate bijuteriile

Bijuteriile felurite necesita materiale felurite din care sa fie create pentru a tine cat mai mult si pentru a arata cat mai bine la mainile, gaturile, urechile si degetele posesorilor. Otelul inoxidabil este foarte potrivit pentru fabricarea ceasurilor, aurul, argintul si platina sunt niste materiale, sau mai bine zis niste metale foarte scumpe, dar foarte maleabile care permit tot felul de utilizari si aliaje pentru crearea celor mai fine si mai dragute gablonturi perfecte pentru purtarea si asortarea de zi cu zi.

Cei care sunt alergici la diferitele metale pot avea probleme la purtarea de bijuterii care au in continutul lor diverse aliaje ce le-ar putea promova sensibilitate. De vreme ce nichelul  este atat de des inclus in aliaje, este mai bine sa evitam otelul inoxidabil daca suntem sensibili la metale.

Titaniul este o alta alegere frumoasa si accesibila. Exista multe avantaje ale acestui metal in tonuri de argintiu:

  • Acest metal este de 45% mai usor decat otelul inoxidabil, facandu-l astfel o alegere minunata entru bijuteriile substantiale create din mai multe piese.
  • Titaniul este un metal durabil si puternic, astfel ca este o alegere foarte buna pentru piesele de bijuterie pe care planuiesti sa le cumperi pe viitor. Nu se indoaie prea usor si rezista zgarieturilor si abraziunii.
  • Piesele de bijuterii mestesugite din titaniu rezista colorarii, astfel incat nu va trebui sa ai prea mult de furca cu intretinerea acestor bijuterii.
  • Titaniul este destul de accesibil ca pret comparativ cu alte metale pretioase cum ar fi platina si aurul.
  • Poti cumpara bijuterii din titaniu pur sau din aliaje de titaniu care contin si alte materiale. Daca ai o sensibilitate la metale, titaniul pur este o alegere exceptionala.

Cel mai mare dezavantaj al titaniului este ca se lucreaza destul de greu cu acesta pentru crearea de bijuterii. Asta inseamna ca nu este atat de usor sa realizezi inele din titaniu sau alte genuri de bijuterii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *