Tehnologie

Efectele negative ale social media asupra noastra

Tehnologia este un instrument foarte folositor, insa multi oameni nu stiu cum sa se foloseasca asa cum trebuie de ea ceea ce poate provoca neplaceri in viata acestora. Oricat de mult ti-ar placea pagina de Twitter, chiar merita atat de mult sa iti strici sanatatea din cauza ei? Asta ramane pana la urma la alegerea ta, dupa ce vei lua la cunostinta urmatoarele efecte negative pe care le are asupra vietii tale.

Reduce interactiunea fata in fata

Nu numai ca iti petreci mai putin timp de calitate cu oamenii care sunt prezenti in mod fizic in viata ta, insa acestia vor deveni si extrem de enervati si deranjati de faptul ca tu acorzi mai multa atentie unui dispozitiv electronic decat lor. In cele din urma, oamenii din jurul tau vor inceta sa mai vrea sa iasa cu tine.

Creste dorinta de a fi mereu in centrul atentiei

A posta statusuri vagi si fara sens pe profilul tau de Facebook pentru a atrage atentia altora ar putea deveni destul de usor un obicei urat pentru oamenii care folosesc social media in mod frecvent. Competitia fara sfarsit pentru like-uri si pentru notificari iti poate consuma energia, timpul si din caracter.

Distragerea de la scopurile pe care le ai in viata

Este atat de usor sa te lasi prin cu totul in ceea ce se intampla in social media incat unii oameni obsedati de mediul online isi vor neglija scopurile din viata reala. In loc de a spera si de a face cate ceva pentru a-ti obtine acel job de vis pe care il doreai(in special pentru tineri), mai degraba vei tinde sa stai pe internet cu orele.

Poate duce la un nivel ridicat de depresie

Potrivit cu studiile recente, cu cat mai multe persoane s-au folosit de social media, cu atat mai multe sentimente si stari negative au resimtit, incluzand depresia. Asta ar putea fi in special mai daunator pentru oamenii care au fost deja diagnosticati cu depresie. Daca simti ca esti la pamant de obicei , este probabil timpul sa iei o pauza de la social media.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *