IT

Google adauga functia „Time machine” pentru Street View

Masinile celor de la Google Street View, se plimba pe strazile oraselor destul de frecvent in ultima perioada. De obicei Google isi actualizeaza baza de date Street View prin camerele fixe pe care le au amplasate in diverse locatii, inlocuind vechile imagini. Insa acele imagini vechi s-au dovedit a fi foarte important in aces proiect, deoarece cei de la Google au reusit sa le integreze in functia „Time machine” si au adaugat-o celebrului Street View.

Aceasta noua idee nu a fost inca activata peste tot in lume, urmand sa fie implementata mai tarziu la nivel global. In esenta Time machine iti da posibilitatea de a vedea o locatie cu cativa ani in urma (folosind vechile imagini luate de Google) si prin utilizarea acestei noi functii reusesti sa vezi cum s-a schimbat locatia respectiva pe parcursul anilor. Functia Time Machine iti permite sa vizualizezi locatii, si te poate duce inapoi in timp pana in anul 2007.

Google sugereaza vizualizarea  One World Trade Center, pentru o mai buna exemplificare a acestui add-on pentru Street View, astfel vei avea ocazia de a vizualiza in timp constructia turnului World Trade Center, ce va urma sa inlocuiasca vechiul World Trade Center.

Un alt eveniment „Time Machine” care ne este sugerat de Google este cel care implica distrugerea si reconstructia Onagawa din Japonia, ca urmare a cutremurului din anul 2011.

Pe langa faptul ca ideea este una geniala si a fost foarte bine primita, aceasta ii va ajuta in imbunatatirea substantiala a sistemului Google Street View.

Cei care au acces la aceasta functie se pot bucura de ea, insa este in procesul de dezvoltare, pana la o varianta finala care sa poata fi folosita de toti utilizatorii internetului, vom mai intampina imaigini „blank” si erori cand vom folosi noua functie, si va trebui sa ne multumim  Street View asa cum era pana acum.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *