Hidratarea pielii iarna

Pe timp de iarna este si mai important sa te hidratezi decat in timpul verii sau a celorlalte anotimpuri din an. Iarna este friguroasa, uscata si geroasa iar asta afecteaza cel mai tare epidermei. Trebuie sa ai o grija minutioasa atat de pielea tenului, de maini, de corp, dar si de parul tau, si aceasta hidratare trebuie sa inceapa de undeva din interior prin consumul a multa apa si lichide fara acid sau zaharuri.

Pe langa faptul ca trebuie sa bei multa apa pentru a-ti mentine organismul hidratat si pentru ca apa sa ajunga si la straturile pielii si sa o mentina umeda astfel incat sa nu se usuce si sa isi piarda din vitalitate si stralucire, trebuie sa te dai cu crema in fiecare zi atat pe corp, cat si pe fata si pe maini pentru a le mentine mereu moi si in regula.

Ar trebui de asemenea sa cauti sa te dai cu crema de corp sau cu lotiunea de corp imediat dupa ce ai facut baie. Aplica hidratarea ta zilnica de pe timp de iarna pe intreg corpul dupa ce ai facut dus sau baie. Minutele dupa ce iesi din baie cu pielea inca umeda si expusa sunt cele mai vitale pentru mentinerea umezelii. Intinde o lotiune pe baza de uleiuri pe toata pielea umeda pentru a o mentine frumoasa, hidratata si fina. Dupa cateva minute, oricum, apa se va evapora din piele si o va lasa si mai uscata decat inainte, tocmai de aceea acum este momentul cel mai prielnic pentru a o hidrata.

Evita a te uda. Manusile ude, sosetele si alte articole de imbracaminte iti pot lasa mainile si picioarele uscate sau cojite. Daca te vei uda, schimba-te imediat cu alte articole de imbracaminte uscate, schimba-ti sosetele si manusile si ai grija de tine pentru ca poti si raci si iti poti afecta si pielea.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *