AutomobileSfaturi

Implicatii ale asigurarilor auto

Atunci cand ai in minte incheierea unei asigurari auto pentru tine sau pentru cineva din familie, ar trebui sa ai anumite lucruri in minte care sa te ajute sa iei cea mai buna decizie.

  • Informatii complete  in legatura cu masina acre va fi condusa in acest caz, inclusiv: data fabricarii si modelul masinii; numarul de identificare al vehiculului; orice trasatura speciala legata de siguranta masinii; orice trasatura anti-furt din cadrul masinii
  • Informatii privind istoria si orele de conducere ale soferului: istoria accidentelor in care a fost implicat si amenzile; informatii privind cursurile de siguranta completate de sofer
  • Informatii suplimentare care pot rezulta in anumite discounturi: carnetul de student al tanarului daca acesta este inca la facultate sau la scoala; folosirea planificata a vehiculului pentru un discount potential; orice afiliere a organizatiei care poate oferi discounturi, cum ar fi cardul de membru al posesorului permisului

Si varsta si experienta pot fi destul de importante in procesul incheierii unei asigurari auto, astfel incat o polita de asigurare pentru un tanr  cu un recent permis de conducere poate sa fie mult mai scumpa decat o asigurare pentru un adult cu experienta condusului. In timp ce asigurarile rca auto pentru tineri pot fi destul de scumpe, este cu siguranta mult mai putin costisitor  decat a permite unui tanar sa conduca fara a avea o asemenea asigurare incheiata.

Exista o serie de lucruri pe care soferii ce isi doresc sa cumpere o asigurare auto pentru vehiculul lor ar trebui sa le stie:

  • Un bun exemplu: Incurajeaza pe cineva care de abia a luat permisul si circula cu masina sa urmeze strict regulile de circulatie, limita de viteza si precautiunile de siguranta. Tinerii isi adapteaza obiceiurile de condus in functie de ce vad la cei mai mari: frati mai mari, parinti etc.
  • Treci pe culoarea galbena a semaforului? Nu dai prioritate in sens? Ai grija, ca cel tanar se poate lua dupa tine si poti da un sexemplu prost sau bun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *