Educatie'LifePsihologie

Increderea in sine-o arma in viata

Se stie ca a avea multa incredere in sine si de asemenea a avea o stima de sine marita si foarte buna te pate ajuta sa reusesti in viata mult mai usor decat cineva care nu este atat de curajos, de dedicat si de increzator ca tine. Stima de sine te poate ajuta pe toate planurile, dar mai ales inca de cand esti mic, in copilarie.

De aceea, copiii trebuie invatati de mici de bine, parintii trebuie sa le fie aproape sa ca-i ajute sa izbandeasca in viata si sa aoba  parte de o dezvoltare cat mai eficienta. A-i invata despre iertare, despre bunatate, despre compasiune si sinceritate este cel mai bun lucru pe care il poti face pentru copilul tau, alaturi de dragostea pe care nu ar trebui sa eziti a i-o demonstra zilnic.

Cu toate acestea, si esecul trebuie invatat si trebuie facut inteles in lumea celor mici. Esecul este de fapt doar o oportunitate pentru a te intoarce inapoi si pentru a lua-o de la inceput mai puternic si alaturi de prieteni care sa iti tina partea si sa te sprijine la nevoie, chiar si in cele mai negre momente in acre totul ti se poate parea negru si trist.

Nu exista o modalitate mai buna de a-ti invata copilul sa aiba o imagine mai buna despre sine si sa-si dezvolte stima de sine, decat prin faptul ca-i vei demonstra valoarea pe care o pot avea altii ce au incredere in tine.

Invata-ti copiii sa isi seteze niste scopuri realizabile pe care sa si poata sa le obtina la un moment dat. A dori sa devii primul om de pe Marte, o balerina sau o vedeta de cinema sunt niste teluri in viata foarte ambitioase si demonstreaza cam cat de creativ poate fi copilul tau, insa de asemenea aceste idei pot ramane doar la statutul de vise, pentru ca sunt niste scopuri destul de putin realizabile pentru unii dintre noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *