Intrebari la care inca nu am gasit raspunsul
Stim ca stiinta inca nu are raspunsul la toate intrebarile ce ne framanta, insa vazand ca suntem deja in anul 2014 iar viitorul an este aproape aici, mai exista inca o serie de intrebari la care ne-am fi asteptat pana acum sa avem raspunsul.
Cum se produc turbulentele?
Toata lumea a trceut printr-un zbor cu avionul in timpul caruia piltotul a cerut sa fie fixate toate centurile de siguranta asa cum trebuie, insa chiar si cunoscand faptul ca acestea sunt foarte importante pentru o siguranta in timpul zborului, nu avem in ca idee acum se produc aceste turbulente.
Acest fapt a derutat pana si oamenii de stiinta si i-au adus la vorba lui Einstein: „Inainte sa mor, sper ca cineva sa imi clarifice si mie treaba cu fizica cuantica. Dupa ce voi muri, sper ca Dumnezeu sa imi explice cum se produc turbulentele”.
Aceasta problema este agravata si de faptul ca oricand se simte nevoia de a se studia problema turbulentelor, reactiile chimice iau loc pe langa presiunea ridicata si conditiile extreme, ceea ce face dificil pentru cercetatori sa studieze conditiile exacte care sunt necesare pentru producerea turbulentelor.
Daca ne-am putea da seama intr-un anumit fel, acest lucru ar putea fi aplicat si in cazul altor trebuinte, de vreme ce turbulentele se intampla peste tot in natura. Poate ca intr-o zi am putea sa detectam viitoarele uragane sau alte dezastre naturale cu o acuratete fina, minimizand astfel riscurile distrugerilor si in final invingand fortele distrugatoare ale naturii.
De ce torc pisicile?
S-a demonstrat si mai inainte ca pisicile nu torc doar atunci cand sunt fericite si nu de fiecare data cand sunt fericite, insa misterul merge si mai departe decat atat. Nu exista nici un organ de „tors” in gatul unei pisici, si chiar daca s-au facut o gramada de cercetari asupra acestui fapt in sine, originea exacta a acestei functii ce tine de anatomia pisicilor este inca necunoscuta.
Se spune ca aceste feline ar putea faca acest lucru prin constrictia si dilatarea laringelui, insa nici o dovada nu a fost adusa vreodata in sprijinul acestei teorii si nici impotriva acesteia. S-a intamplat, totusi, sa se demonstreze faptul ca frecventa torsului unei pisici sa fie undeva intr-o zona in care se cere accelerarea regenerarii oaselor si vindecare, asadar poate fi vorba despre o super-putere de vindecare despre care nu am avut idee ca exista in regatul animalelor.