Casa si gradinaSfaturiTehnologie

Investitia in panouri fotovoltaice

Cat de mult spatiu ai nevoie pentru a instala pe casa un echipament format din panouri fotovoltaice? De cat de mult timp si de ce fel de eforturi ai nevoie ca sa mentii si sa operezi un sistem de energie solara obisnuit? Un panou solar normal  pune cam in jur de 10 watti pe metru patrat, asadar un sistem de 4 kilowatti va ocupa in jur de 400 de metri patrati.

Sistemele PV (panouri fotovoltaice) care nu necesita baterii necesita aproximativ deloc mentenanta. Panourile si hardware-ul de montat ar trebui sa reziste pana la 25 de ani sau chiar mai mult de atat. Invertorii sunt insasi o mentenanta gratis si vor rezista de la 10 pana la 15 ani.

Sistemele PV bazate pe baterii au nevoie de mentenanta cum ar fi verificarea niveului de apa din baterii si o incarcare pentru echilibrare periodica. Bateriile sigilate sunt cateodata denumite drept o mentenanta gratis, insa chiar si acestea necesita o verificare a voltajului de 2 ori pe an. Asteapta-te sa inlocuiesti aceste baterii  cam o data la 5 ani sau la 8 ani. Acstea reprezinta in jur de 10% din intregul cost al sistemului in sine. Decat daca nu te afli intr-o zona izolata sau te ingrijorezi in ceea ce priveste sfarsitul lumii, evita bateriile.

Ce este, daca exista ceva, in orizontul energiei electrice? Costurile vor continua sa scada. Oamenii intreaba cateodata daca ar trebui sa astepte, insa nu astepta pentru ca stilumentele oferite de guvern vor cadea si acestea. Stimulentele sunt proiectate sa creasca cererea si astfel sa scada preturile, asadar ar trebui sa incepi sa economisesti bani incepand chiar cu momentul de fata. Se asteapta ca o paritate a retelei sa fie atinsa pana in anul 2016. Atunci se va intampla sa fie la fel de ieftin sa pui retele de energie solara lafel cum este sa pui si gaz natural. Stimulentele isi vor fi facut treaba pana atunci si ar fi fost deja depasite chiar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *