bosch gbh 2-28 dfv

Iti doresti sa ai grija de sculele tale? Afla cateva sfaturi referitoare la intretinerea acestora

Daca vei intra intr-o gospodarie iti va fi imposibil sa nu gasesti un loc plin de scule si unelte, acel colt in care barbatii se retrag si mesteresc cu mare drag. Ei bine, cel putin asa ar fi in mod ideal. Realitatea insa este cu totul alta. De cele mai multe ori uitam sa ne preocupam de intretinerea si organizarea corespunzatoare a uneltelor, aparatelor si sculelor de care dispunem.

Care este rezultatul neatentiei noastre? Raspunsul nu poate fi decat unul singur – o durata de viata foarte scazuta a acestor scule, precum si un randament pe masura. Este foarte greu sa obtinem un maxim de performanta de la niste unelte de care nu avem grija deloc.

Cu toate acestea, daca in trecut nu acordai o atentie deosebita acestui aspect o poti face de acum, ba chiar ar fi indicat sa incepi cat mai repede. Pentru a te ajuta iti voi oferi o serie de sfaturi de care daca vei tine cont iti va fi mult mai usor sa gasesti in timp util ceea ce ai nevoie, sa analizezi starea sculelor si sa le ingrijesti corespunzator.

Alege un spatiu in care sa le depozitezi

Referitor si la ideile mentionate anterior, daca nu ai o zona in care sa regasesti toata aparatura, echipamentele si uneltele pe care le folosesti, atunci ar fi bine sa incepi a gasi unul. Nu este neaparat sa dispui de o suprafata foarte mare, ci e necesar sa stii cum sa le organizezi astfel incat sa ai imediat acces la ele si sa le gasesti fara vreun efort.

Asadar, e momentul sa-ti creezi un mic colt al tau, un mini atelier in care sa te simti cu adevarat barbat si sa-ti oglindesti maiestria. Iti recomand sa iti cumperi cutii speciale, sa montezi cateva polite, poti chiar sa bati niste cuie pentru a aseza diverse scule, iar in felul acesta iti va fi mult mai usor sa te organizezi.

bosch gbh 2-28 dfv

Depinde doar de tine cum le vei separa si organiza, insa e important sa o faci cu o logica, fie care este vorba de modul in care le folosesti (unelte de mana, scule electrice, etc.), fie de activitatile pentru care sunt destinate (unelte de gradina, pentru instalatii, etc.).

Curata praful periodic

Stiai ca in ceea ce priveste intretinerea corespunzatoare a sculelor si uneltelor, praful este cel mai mare dusman? Din acest motiv iti recomand sa faci curatenie in mod regulat in spatiul respectiv, sa aspiri, sa le stergi din cand in cand si sa te asiguri ca nu se va depune praful.

Ai fi surprins sa vezi cat de mult praf se poate aduna daca lasi spatiul respectiv fara a interveni. In special in cazul sculelor electrice acestea vor avea de suferit si performanta pe care o vor oferi nu va fi nici pe departe cea pe care tu o astepti.

Pastreaza-le uscate

Evita sa lasi umezeala sa patrunda in interiorul, respectiv pe suprafata sculelor pe care le ai in posesie. Chiar si dupa utilizare, e recomandat sa acorzi cateva minute pentru a le curata si a te asigura ca nu mai au urme de ulei, vaselina sau alte lichide.

Tine cont de aceste sfaturi, iar atunci cand vei face urmatoarea achizitie vei sti ca aceasta are un loc deosebit in care sa stea, vei sti exact unde se va regasi si conditiile in care va fi pastrata. De exemplu, in viitorul apropiat voi achizitiona un ciocan rotopercutor Bosch GBH 2-28 DFV si stiu ca il voi exact in dreptul sculelor electrice, pe un raft special amenajat si in care aceasta unealta se va pastra in conditii excelente. Iti recomand sa procedezi si tu la fel!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *