IT

Lansare oficiala Windows Phone 8.1 in Asia

Cu cateva saptamani in urma se zvonea ca Microsoft testa noul sistem de operare Windows 8.1, pe telefoane precum Nokia Lumia 920 sau pe HTC 8X. Ei bine zvonurile se pare ca s-au adeverit, cei de la Microsoft anuntand ca au lansat primul telefon cu Windows 8.1 in aceasta saptamana in Asia.

Telefonul in cauza este un Nokia Lumia 630 care, conform celor de la Microsoft, este primul telefon lansata pe piata care sa ruleze oficial sistemul lor de operare Microsoft Windows Phone 8.1.

Chiar daca versiunea finala a sistemului de operare nu a fost inca realizata, Windows 8.1 fiind inca in starea de testare, cei de la Microsoft au afirmat ca lucreaza la eventualele bug fix-uri ce vor fi necesare pentru sistem, toate problemele urmand a fi rezolvate in urmatoarea actualizare.

Nokia Lumia 630, dispune de un display 4.5 Inch LCD, de un procesor Snapdragon cu patru nuclee, si de un ecran protector Corning Gorilla Glass. Acesta va fi dispnibil in doua variante, o varianta de baza, si o varianta dual-SIM. Telefoanele vor a prea preturi de 119 Euro, pentru varianta de baza, si 129 Euro pentru varianta dual-SIM, Preturile au fost precizate de cei de la Nokia, insa acesta nu includ eventualele taxe si accize ce vor fi adaugate in pretul final.

Windows 8.1 vine cu o serie de noi functii, si anume functia Cortana, care este raspunsul celor de la Microsoft pentru un sistem de comanda bazat pe comenzi vocale. Este versiunea Microsoft pentru Apple Siri si pentru Google Now. Pe langa aceasta functie sistemul de operare are o aplicatie „Action Center” care va ajuta utilizatorul sa isi organizeze mult mai usor fisierele, notificarile, si functiile de baza ale telefonului.

Pentru moment telefonul este disponibil doar in Asia, urmand a fi comercializat si pe continentul american si peste ocean in lunile ce urmeaza, Windows Phone 8.1 fiind foarte asteptat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *