Sanatate

Lipsa de omenie in spitale

Spitalele romanesti au ajuns sa decada din ce in ce mai mult in ochii pacientilor, multi dintre acestia afirmand ca spitalul este singurul loc in care nu isi doresc sa ajunga. Mergand pe acest principiu, al lipsei de omenie si de nesiguranta, a fost si cazul unei familii din Zarnesti, judetul Brasov, care odata ajunsa la spital in sala de nasteri a fost lasata nesupravegheata de personalul medical si aceasta a nascut in lipsa acestora.

Cel mai grav este faptul ca la nastere, bebelusul nu a fost prins de catre asistente si acesta a ajuns pe cimentul salii de nastere. Parintii bebelusului, care acum se zbate intre viata si moarte, sustin ca doctorul ginecolog nici macar nu si-a facut aparitia in sala de nastere, iar cele doua asistente prezente pe sectie nu erau prin preajma cand femeia a nascut. Contrar acestei afirmatii, personalul sustine ca un copil nu avea cum sa cada de la acea inaltime, existand o masa si un camp steril intre patul de nastere si pardoseala. Cercetarile continua, deoarece parintii bebelusului au dat spitalul si personalul in judecata, urmand a se derula o ancheta in acest caz pentru pedepsirea vinovatilor.

Multi se intreaba cum de in 2015 exista o asa mare lipsa de responsabilitate, cum de nimeni nu mai are suflet si de ce nimeni nu mai are grija de pacienti cum o faceau pana si cele mai vechi clinici cand nu exista aceasta aparatura moderna. In zilele de astazi, dezinteresul prezentat pentru pacienti primeaza cu „atentia” primita pentru comportamnetul si activitatea personalului medical.

Este de neinteles cu in secolul XXI exista atat de putin interes pentru pacienti si pentru afectiunile acestora, incat se pune intrebare ce face sistemul de sanatate si guvernul? De ce dorm cand ar trebui sa ia anumite masuri menite sa asigure o mai buna functionare a acestui sistem sanitar, aliniata la standardele europene?! Raspunsul il stim cu siguranta fiecare dintre noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *