LifeTravel

Locatii uimitoare amenintate cu disparitia

Este mai mult ca sigur faptul ca cei mai multi dintre oameni nu au auzit vreodata de Seychelles, un grup de aproximativ 115 insule nu foarte departe de mai cunoscutul Madagascar. Acestea erau cumva complet nelocuite de oameni, asta pana cand British East India Company le-a descoperit in anul 1600. Dupa ce acest lucru s-a intamplat, acestea au devenit un adevarat rai pentru pirati. 

Seychelles

In zilele noastre, acestea sunt cunoscute ca unul dintre cele mai grozave locuri in care poti vedea unii dintre cei mai mari pesti din mare: rechinii balena. Insulele Seychelles detin unele dintre cele mai recente recorduri pentru cele mai magnifice creaturi marine, care sunt strict protejate.

Oricum, insulele ar putea ajunge sub apa in mai putin de jumatate de secol, asta din cauza distrugerilor barierelor de corali de pe tot intinsul plajelor. Seychelles au cazut victime ale celor mai brutale incidente legate de albirea coralilor de pe tot intinsul planetei noastre.

Temperaturile ridicate distrug coralii si lasa in urma un ecosistem de un alb aproape scheletic. Aceste evenimente neplacute si distrugatoare lasa pe oricine ar putea trai pe insule vulnerabil la alte catastrofe naturale, cum ar fi cutremurele.

Olympia

Atunci cand vine vorba despre vechea Grecie, cei mai multi dintre noi se gandesc la zeitatile grecesti, la Sparta si la Olimpiade. In timp ce toata lumea stie ca Olimpiada a fost creata in Grecia, nu tot atat de multa lume stie si orasul exact in care aceasta a fost fondata.

Olympia a fost ocupata de cateva culturi diferite de-a lungul timpului, culturi ce slaveau diferite zeitati, de la Kronos, Regele Titanilor, si pana la zeita luxului si placerii, Afrodita. Cu timpul, un anumit cult a cerut ca orasul sa fie inchinat doar unui singur zeu, regele tuturor olimpienilor, Zeus insusi. Aproape tot ceea ce exista in acel oras a fost inchinat acestuia, de la magnifica statuie de 13 metri, acoperita in aur si fildes, si pana la jocurile Olimpiadei in sine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *