Automobile

Masinile frumoase si calitatile lor ciudate

Mai mult de un miliard de masini populeaza aceasta lume in momentul de fata. Acestea sunt cel mai reciclat produs consumat vreodata din intreaga lume. Si in vasta mare de masinarii pe patru roti desemnate sa poarte la birouri functionari plictisiti, este greu sa mai apreciezi masinile la adevarata lor valoare. Oricum, au fost produse o multime de automobile grozav de ciudate ina din trecut si pana in zilele noastre incat nimeni nu poae decat sa se mire de calitatile lor.

Reliant Robin

Reliant Motor Company a fost fondata in anul 1935 in Tamworth, Anglia, si micul producator auto a lansat vehicule pe trei roti inca de la inceput. Automobilele pe trei roti sunt clasificate drept motociclete in Marea Britanie si sunt mai ieftin de inregistrat si de asigurat.

Insa asa cum se intampla de obicei in cazul masinilor ieftine, exista si aici o smecherie. Smecheria la Robin consta in faptul ca se rostogoleste. Aproape oricine isi poate aduce aminte de o  intamplare din copilarie de atunci cand a cazut de pe tricicleta si si-a luxat un genunchi, iar Robin este exact asa, numai ca are niste consecite mult mai rele de atat.

Aceasta treaba nu este prea grozava, se cunoate, insa a castigat renumele masinii, ca si atunci cand a aparut in cadrul emisiunii de pe BBC, Top Gear. Jeremy Clarkson a rostogolit o asemenea masina de cateva ori inainte sa o abandoneze de tot.

Si totusi Reliant Robin este din punct de vedere statistic cea mai sigura masina din Marea Britanie. Numai 0,9 % dintre cazuri au fost raportate avand in vedere accidentarea intr-un asemenea vehicul. Asta probabil pentru ca proprietarii sai sunt atat de grijulii incat sa evite a ajunge pe propriul acoperis din cauza unei miscari gresite a rotilor.

Morgan Three Wheeler

Un alt automobil britanic pe trei rori, si acesta este in primul rand notabil pentru excentricitatea sa si mai putin pentru abilitatea sa de a se rostogoli. Morgan este o companie mica producatoare de automobile in Malvern, Anglia si fondata in anul 1909. Inca de la inceput, compania producea masini pe trei roti si cand voiai sa inspectezi viiziuea lor moderna asupra designului clasic, ti-ar fi venit foarte greu sa gasesti vreo diferenta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *