Educatie'RelatiiSfaturi

Metode de intelegere a copiilor sensibili

Daca al tau copil mic plange din cauza faptului ca fratele sau mai mare s-a oprit din ceea ce facea, din joaca alaturi de el pentru ca avea altceva de facut, trebuie sa ii explici celui mic faptul ca cel mai mare fie trebuia sa mearga la scoala, sa isi faca temele sau sa mearga la culcare. Acorda-o copilului tau preventia de 10 minute isi apoi pe cea de 5 minute.

Intre timp, prepara-i o gustare sau pranzul ca sa te asiguri ca factori fizici ca foamea sau setea nu se adauga la agravarea comportamentului sau deja inrautatit. Incepe prin planificarea urmatoarei activitati a copilului tau. Apoi asigura-te ca acesta va primi o imbratisare si un pupic de la fratele sau mai mare.

Plictiseala poate aduce dupa sine de asemenea nefericire. Unii copii pot fi mult mai fericiti cu implicarea ta mai degraba decat ar fi daca ar incerca sa se distreze de unii singuri, chiar daca are o intreaga camera plina de jucarii. Motivul  poate sa nu fie totusi plictiseala. Acestia este posibil sa isi doreasca mai multa atentie din partea ta sau iti prefera doar compania in podisa unor obiecte neanimate.

Foloseste psihologia inversa. Am incercat acest lucru de mai multe ori pe mai multi copii, doar din curiozitate. Iau un copil care este suparat si ii spun: „Nu rade”. Daca acel copil incepe sa rada, fac o fata amuzanta si nervoasa si ii spun „Parca ti-am spus sa nu razi”. Apoi radem amandoi in voie. Am incercat acest lucru si pe copiii mei ca sa ii fac sa inceteze sa mai planga in perioada ultimilor luni de zile si a functionat de fiecare data, aproape instantaneu. Este si tine pur si simplu de natura umana. Tu spui oamenilor sa nu faca ceva si ei vor sa faca acel lucru chiar si mai mult de atat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *