Sanatate

Mituri despre pastilele de slabit

Pastilele de slabit par solutia perfecta pentru a ajune la o silueta asa cum visezi fara prea mult efort. Dar oare ele sunt cu adevarat efieciente sau e doar o solutie pe termen lung? Toata lumea are pareri diferite cu parere la aceste pastile de slabit. Fie ca sunt efecte secundare, fie ca anumite femei au avut succes cu aceste pastile.

Primul mit este acela ca daca iei pastile de slabit nu ma trebuie sa tii dieta. Total fals. Trebuie sa stii ca pastilele de slabit contin substante care ajuta la reducerea apetitului , si iti dau senzatia de satietate stimulad metabolismul. Daca nu tii dieta si nu faci miscare, efectul lor este cam imitat.

De asemenea trebuie sa stii ca pastilele de slabit au si efecte secundare. Un studiu arata ca persoanele care iau pastile de slabit sunt predispuse catre tulburari psihice precum atacuri de panica sau depresii. Persoanele se mai pot confrunta cu anemii, nervozitate, caderea parului, insomnii, tremuraturi. Si din pacate aceste medicamente pot crea dependenta. Un alt mit spune ca pilulele din plante sunt sigure.

Este adevarat ca efectele secundare in cazul pastilelor pe baza de plante sunt mai putine si mai slabe decat cele care contin substante chimice. Dar nici ele nu sunt lipsite de riscuri, si mai ales daca le folosesti pe termen lung. De obicei pastilele de slabit care contin ingrediente naturale au efecte laxative si diuretice iar daca nu sunt administrate corect pot duce la deshidratare dar si la tulburari digestive.

Printre mituri se mai numara si acela ca nu ai nevoie de prescriptie medicala atunci cand iei aceste pastile. Total gresit. Chiar daca farmaciile dau aceste pastile fara retete asta nu inseamna ca nu trebuie sa consultam un medic inainte de a le lua. El iti poate spune daca ai nevoie cu adevarat de aceste pastile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *