Travel

Motive intemeiate pentru a calatori

Ni se intampla tuturor: ne traim vietile aglomerate si ocupate si ne platim facturile ca un fel de roboti sociali ce suntem, iar pana sa ne dam seama vom ajunge sa trecem prin viata si sa fie prea tarziu a mai face ceea ce am fi putut face mai demult. Insa nu este vorba despre mediul care ne inconjoara si de cei din jurul nostru, ci e vorba de noi in definitv.

Noi suntem cei care trebuie sa luam masuri asupra vietilor noastre si sa privim mai cu atentie lumea din jurul nostru. Ar trebui sa devenim mai entuziasmati si mai motivati pentru a merge sa calatorim si sa avem parte de experientele  cele mai frumoase si mai memorabile di vietile noastre.

Daca te consideri un gurmand adevarat, de ce sa nu incerci cele mai speciale si mai traditionale mancaruri direct de la mama lor de acasa? Fiecare tara si fiecare cultura sau regiune isi are propriile alimente de baza si feluri de mancare ce o reprezinta.

Incearca niste paste sau pizza in Italia, tortilla si sangria in Spania sau niste produse de patiserie minunate din Paris. Experienta culinara pe care o poti trai in intreaga lume este motivul cel mai grozav pentru care ar trebui sa calatoresti chiar acum.

Ca sa stii si tu, educatia nu se termina niciodata si a invata despre temple stravechi, despre vulcani si despre locuri istorice reiesite din carti sau de pe internet, este atat de diferit prin a le vedea de aproape si cu ochii tai. Copiii sigur isi vor aminti de Victoria Falls din Zimbabwe daca vor fi stat acolo mai mult decat sa fi invatat despre ea din proiectele scolare.

Intotdeauna te-ai visat mergand cu canoele pe Amazon sau inotand cu delfinii in departarea litoralului din Mozambic? Daca da, de ce sa nu iti pui in aplicare visele? Fa cercetari, salveaza idei si fa odata calatoria pe are ti-ai dorit-o toata viata. Daca vei dori ceva suficient de mult, nimic nu iti va sta in cale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *