Psihologie

Natura oamenilor timizi

Persoanele timide sunt mai rezervate fata de tot ce este nou si prea inovativ pentru ei. Sunt mai reticenti cand vine vorba de a cunoaste lume noua, de a merge in locuri in care nu ar cunoaste pe nimeni, nu sunt niste mari vorbitori, pentru ca ei prefera sa asculte mereu si sa inteleaga ce se intampla cu celalalt.

A fi niste buni ascultatori face parte din natura lor, este ca o a doua fire a lor, sunt nascuti pentru asa ceva. Cand vine vorba, in schimb, de a vorbi in fata altora sau de a explica ceva, chiar daca ei stiu ca ceea ce au de spus este ok si foarte corect, le vine greu sa faca asta pentru ca le este teama sa nu fie judecati sau sa se rada de ei si de ideile lor.

De vina oarecum pentru aceste situatii suntem noi, cei din jurul acestor persoane. In loc sa le incurajam sa iasa in fata si sa spuna in mod deschis ceea ce au de spus, mai bun sau mai rau, mai corect sau nu, noi le oprim orice intentie timida pe care si-asa o au cu greu prin faptul ca radem de ei, ii facem sa se simta prost sau nu avem rabdare sa ii ascultam atunci cand isi iau inima in dinti si vor sa ne vorbeasca.

Aceste persoane foarte sensibile si sperioase, au si partile lor bune. Pe langa faptul ca sunt niste foarte buni ascultatori, acesti indivizi rusinosi si mai rezervati la vorba, gandesc destul de mult si se concentreaza pe ceea ce vor sa zica, inainte de a o face, pentru ca asa este cel mai bine de fapt in orice caz. Mai bine decat a vorbi fara a gandi inainte si fara scop, mai bine stai si gandesti la rece daca ceea ce vei scoate pe gura este in conformitate cu ceea ce trebuie spus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *