Automobile

Noul Lamborghini Huracan

Inlocuitorul, de 620 cai putere, al celebrului Gallardo este aici.

Este un mare eveniment pentru cei de la Lamborghini, sau mai bine zis un moment de cumpana, deoarece acestia au de gand sa inlocuiasca masina care in mai putin de un deceniu de productie, a realizat mai bine de jumatate din vanzarile companiei, in istoria acesteia de mai bine de jumatate de secol.

Desi masina se aseamana cu vechiul Gallardo, si multi vor indrazni sa spuna ca este doar un Gallardo cu o noua imagine, e o afirmatie total gresita, deoarece masina este cu totul noua. Un sasiu nou,  suspensie noua cu un sistem electronic de control nou, directie noua, un motor imbunatati, si poate cel mai important aspect, o cutie de viteze in sapte trepte cu ambreaiaj dublu care inlocuiesc cutia manuala din vechiul Gallardo. De asemenea, un nou sistem de tractiune integrala, va tine masina bine pe sosele, si un interior redecorat. Ideea e ca, desi masina pare a fi un Gallardo restilizat la suprafata, este un bolid cu totul nou.

Noul Huracan are un sasiu din aluminiu, care e cu 10 procente mai usor decat sasiul Gallardo si cu pana la 50 % mai rigid, ne spun cei de la Lamborghini.

In privinta motorului, automobilul este dota cu un V 10 cu o capacitate cilindrica de 5.2 litri, si o putere dezvoltata de 602 cai. Daca ar fi sa ne uitam pe statistici, aceasta atinge 100 de km/h in 3.2 secunde, ajungel la 200 km/h in 9.9 secunde, si va continua sa accelereze pana la 320 de km/h, toate acestea fiind acompaniate de un sunet mirific, pentru iubitorii de motoare.

Huracan nu este o masina destul de impresionanta la prima vedere, din punct de vedere vizual, si pe buna dreptate, Lamborghini are deja modele care sa impuna factorul „wow” in ochii nostri, modele precum Aventador sau Veneno. Huracan se vrea a fi un model care sa apeleze la un public mai variat, de aceea are un look mai rezervat.

Toate acestea vin cu un pret, un pret de 180 720 de lire, destul de piparat pretul dar, probabil ca se merita.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *