Numarul de turisti in orasul Alba Iulia a crescut de zece ori

Orasul ardelean Alba Iulia s-a folosit de fondurile europene disponibile asa cum ar trebui sa faca fiecare localitate din Romania si a reusit sa-si mareasca numarul de turisti de zece ori. Astfel, daca in 2008 orasul ere vizitat de 32.000 de turisti, numarul acestora a ajuns la 400.000 in prezent. Orasul a reusit o asemenea performanta datorita derularii a opt proiecte majore, toate fiind finantate de fonduri europene de dezvoltare regionala.

alba iulia

Strazile au fost reabilitate, modernizate sau extinse, iar in anumite zone ale orasului, inclusiv in zona istorica, au fost amenajate piste pentru biciclisti pe o lungime de 20 de kilometri, iar monumentele istorice au fost reabilitate si intretinute.

Astfel, orasul a devenit unul dintre cele mai vizitate din tara, pe primul loc clasandu-se capitala, cu 1,32 milioane de turisti, urmata de Constanta cu 436.500. Potrivit datelor din 2014, pe locul trei se afla Brasovul, cu 396.300, ceea ce ar insemna ca Alba Iulia ar fi urcat acum pe locul trei in topul celor mai vizitate orase romanesti. Clasamentul este completat de Timisoara si Sibiu.

Printre monumentele care atrag turistii in acest oras se numara Cetatea Alba Carolina, Catedrala Romano-Catolica, Muzeul si Sala Unirii, Palatul Principilor, Celula lui Horea, Closca si Crisan sau Palatul Apor.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *