Obiceiuri de la tara la tara
Politetea si gesturile respectuoase difera de la tara la tara si chiar daca noua nu ni se pare in regula sa primim buchete de flori pare la zile de nastere si alte evenimente fericite, in alte parti este exact contrar. Si alte asemenea obiceiuri si gesturi de politete sunt diferite si variaza de la cultura la cultura si ca semnificatie.
Japonia este la multi ani lumina in fata oricui. In ceea ce priveste lasatul de bacsis, japonezii sunt atat de neobisnuiti cu lasatul de bacsis astfel incat a face asta ii poate pune pe ganduri foarte mult si ii face confuzi. Chelnerul se intreaba de ce i-au fost lasati bani mai multi si acest lucru poate duce la o lunga perioada in care acesta vrea sa ti-i dea inapoi.
Si mai important de atat, lasatul de bacsis poate parea chiar si o insulta. Cateodata poate fi vazut drept un act de caritate care implica mila. In situatia in care un client doreste sa-si exprime recunostinta si multumirea, este cel mai bine sa faca acest lucru cu ajutorul unui mic cadou. Sau, daca ofera bani, este mai bine ca acestia sa fie introdusi intr-un plic sigilat mai intai, si mai apoi daruiti chelnerului.
A manca cu mainile a fost mereu cea mai rapida cale de a-ti supara parintii mereu atunci cand luati masa. Oricum, unele tari s-ar simti insultate de folosirea argintariei-tacamurilor. manca un taco sau un burrito in Mexic cu ajutorul unei furculite si a unui cutit este in general un gest la care multi se incrunta. nu este neaparat nepoliticos, insa face ca o persoana sa para drept snoaba. A folosi un cutit pentru a taia un cartof fiert in Germania este de asemenea nepoliticos din motive diferite. Mai mult de atat, a folosi un cutit pentru a taia un cartof poate insulta chiar pe cel care a gatit mancarea respectiva. Acestia care gatesc vad in gestul tau ideea ca nu au gatit suficient de bine cartoful, incat nu a fost suficient de moale ca sa fie mancat.