CuriozitatiSocialTravel

Orase cu rata mare a criminalitatii

Cu toate ca Torreón din Mexic este unul dintre cele mai importante centre industriale si economice ale tarii, este de asemenea si unul dintre cele mai periculoase orase din lume. In timp ce crima organizata si traficul cu droguri poate ca nu sunt atat de evidente in Torreon, acest oras mexican inca detine una dintre cele mai mari rate ale criminalitatii-87 de omucideri pe 100,000 de locuitori.

Brazilia are 14 dintre cele mai violente orase din lume. Maceio este capitala statului Alagoas si vede in jur de 135 de crime la 100,000 de locuitori in fiecare an. Acest oras este pe departe cel mai periculos oras din tara, intrecand chiar si orasul Rio de Janeiro, pe care majoritatea oamenilor il cunosc pentru cartierele sale marginase si pentru mahalalele sale. Brazilia poate gazdui o mare parte din padurea Amazoniana, insa cele mai populate zone ale sale nu sunt niste locuri in care te poti plimba de voie.

Multe dintre orasele de pe lista se afla in America Latina si cu un motiv bun. Violenta cartelurilor de droguri abunda in majoritatea oraselor si Cali din Columbia nu face exceptie deloc. Cu aproape 80 de omucideri, nu este un loc foarte sigur de trait si nici de vizitat. Columbia nu a avut niciodata o reputatie foarte buna si este foarte improbabil sa devina vreo destinatie turistica prea curand.

Nuevo Laredo este un oras cunoscut pentru conflictele dintre mai multe bande si cartiere. Cu toate ca riscul de crima este foarte ridicat pe timp de noapte, crimele cum ar fi rapirile, furatul din masini si talhariile se pot intampla si pe timp de zi.

Inca din anul 2006, 60,000 de oameni au fost ucisi din cauza violentei cartelurilor de droguri. Daca ai de gand sa vizitezi Nuevo Laredo asigura-te ca ramai la locurile destul de cunoscute si publice din acest oras si ca nu vei calatori sau vizita ceva de unul singur noaptea.

One thought on “Orase cu rata mare a criminalitatii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *