Pestele bun pentru sanatate

Pestele este un aliment foarte bun pentru sanatate. Nu numai ca este gustos si plin de nutrienti foarte sanatosi, hranitori si benefici, dar ajuta si la eliminarea sau reducerea aparitiei simptomelor bolilor si afectiunilor diverse, ajuta la reducerea inflamatiilor tesuturilor si este plin de acizi omega 3 grasi care sunt foarte buni pentru acumularea de colesterol bun in corp.

Nivelul ridicat de omega 3 regasite in peste ne ajuta la reducerea inflamatiilor tesuturilor, combatand unele simptomuri ale afectiunilor inflamatoare cum ar fi bolile autoimunitare, psoriasis-ul sau artrita reumatoida.In schimb, efectele anti-inflamatoatre ale pestelui s-au dovedit ca ar promova sanatatea cardiovasculara la fel de bine ca si capacitatea crescanda a plamanilor.

Asta este o veste foarte buna pentru astmatici, care sunt mult mai putin predispusi sa isi caute inhalatoarele pe timpul unei diete cu peste bun. Studiile recente au demonstrat faptul ca includerea pestelui in dieta saptamanala, mai ales in cazul copiilor mici, este mult probabil  sa descreasca riscul de dezvoltare a astmului in vietile acestora. Ai putea manca sparanghel fiert alaturi de peste cel putin o data pe saptamana. Sparanghelul are si el proprietati anti inflamatoare incredibile si este o sursa bogata si excelenta de nutrienti si de antioxidanti.

Pestele este foarte bun pentru sanatatea mentala a bebelusilor. Cercetarile efectuate asupra felului in care pestee actioneaza asupra sanatatii copilului sunt indubitabile. Un studiu intreprins in anul 2003 si publicat in Jurnalul de Pediatrie a ajuns la concluzia ca mamele care au luat suplimente pe baza de ulei de peste in timpul sarcinii si a alaptarii au crescut bilitatile cognitive ale copiilor acestora la varsta de 4 ani.

Un alt studiu din 2005 a demojnstrat faptul ca scolarii care au avut o dieta bogata in peste au dat rezultate mai bune la invatatura decat cei care nu au consumat peste. De vreme ce creierul copilului creste foarte repede in modul prenatal si continua sa creasca si sa se dezvolte si mai rapid in primul an de viata, acesta este momentul ideal pentru ca un copil sa fie expus beneficiilor pestelui in dieta.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *