ITPC

Portal si Half-Life acum pe Android

Cu siguranta ca ai auzit macar o singura data de Portal sau de Half Life, doua din cele mai mari titluri pe care cei de la Valve le-au eliberat publicului, si cu mare succes. Vestea ca Valve impreuna cu cei de la Nvidia au decis sa le faca dipsonibile pe  platforma Android nu poate decat sa ne bucure. Chiar si asa, nu va repeziti sa intrati pe Google Play Store si sa descarcati jocurile, aceastea sunt disponibile, insa nu sunt compatibile decat cu consola Nvidia Shield.

Aceasta decizie este clar un rezultat al anilor de colaborare intre Nvidia si Valve, si mai mult ca sigur ca jocurile vor si exlusive platformei Shield. Vor fi cu siguranta fani care vor incerca sa porteze jocurile si pe telefoanele si tabeltele care utilizeaza Android, insa o varianta stabila care sa functioneze pe majoritatea dispozitivelor Android capabile sa ruleze jocul, este putin probabila.

Atat Half Life 2 cat si Portal ruleaza fara probleme pe Nvidia Shield, insa daca e sa fim seriosi. jocurile nu erau tocmai varful de gama in privinta graficii, nici macar la momentul lansarii lor pe PC, Half Life 2 in anul 2003, si portal in anul 2007.

Totusi, ramane de vazut ce va avea de castigat Nvidia pe baza acestor jocuri, deoarece putini sunt cei care detin un Nvidia Shield, si multi sunt cei care au jucat deja Half Life 2 si Portal, asa ca bucuria de a rejuca un joc de aproximativ un deceniu vechime, nu stiu cat mai este de mare. Chiar si asa daca Nvidia doreste sa devina un competitor serios cu Shield cu Playstation Vita si cu Nintendo 3DS, vor trebui sa fie putin mai inventivi, si sa nu scoata de la naftalina jocuri de acum un deceniu, nu vor avea prea multe de castigat, si nici nu vor recastiga simpatia fanilor, chiar daca jocurile au doborat recorduri la vremea lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *