Psihoterapia de familie – pentru armonie intre membrii acesteia

Familia reprezinta un izvor de iubire, respect si intelegere reciproca. Armonia in familie apare atunci cand cele enumerate anterior sunt prezente. Insa nu intotdeauna, nu in orice familie regasim cele 3 elemente. Si in acel moment apare involuntar un dezechilibru.

Iubirea, respectul si intelegerea trebuie sa existe atat in relatia sot si sotie cat si in relatia parinte – copil. Pentru ca de cele mai multe ori, atunci cand acestea lipsesc, cei care sufera mai mult sunt copiii. Acestia incep sa nu mai asculte de parinti, sa ia singuri decizii fara a mai tine cont de indrumarile si sfaturile acestora.

Cand poate aparea dezechilibrul in cadrul familiei?

Sunt o multime de situatii in care poate aparea un dezechilibru in relatiile din interiorul familiei. Amintim spre exemplu de divort. Atunci cand parintii nu se mai inteleg si decid sa divorteze si sa se separe, copiii vor fi primii ce vor suporta consecintele – vor sta impreuna cu unul dintre parinti, iar pe celalalt il vor vedea ocazional.

O alta situatie ar putea fi pierderea unui membru al familiei. Unii ajung chiar sa intre in depresie in urma unui astfel de eveniment neplacut. Din nou, apare dezechilibrul la nivelul relatiilor din familie.

Dar sunt si situatii in care de exemplu copilul are tendinte de izolare, chiar si fata de parinti. Daca acestia pot gestiona si corecta acest comportament, totul poate reveni la normal.

In cazul in care membrii familiei ajung la concluzia ca nu pot gestiona problemele ce apar, ideal ar fi sa apeleze la ajutorul unui specialist, cel care vede totul altfel din exterior.

Psihoterapia de familie poate fi o solutie ideala!

Un psihoterapeut intervine, la cererea membrilor familiei, pentru a incerca sa clarifice si sa remedieze situatiile neplacute ce se instaleaza in interiorul familiei. Acesta are rolul de a creste coeziunea, increderea si sprijinul dintre membri.

In cadrul centrului PsihArt cei interesati gasesc o echipa de psihoterapeuti gata sa ii ajute prin sedinte de psihoterapie de familie. In cadrul acestora participa atat parintii, cat si copiii pentru rezultate optime. Nu este suficient ca un singur membru sa faca aceste sedinte pentru ca de cele mai multe ori, fiecare membru are partea sa de vina.

Indiferent de situatia cu care se confrunta membrii familiei, psihoterapeutii din cadrul centrului PsihArt au pregatirea si experienta necesara pentru a-i face pe acestia, in primul rand, sa constientizeze problemele, sa le ia ca atare si ulterior sa gaseasca impreuna solutii.

Pentru mai multe informatii, cei interesati sunt invitati sa acceseze site-ul oficial al centrului PsihArt.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *