DragosteRelatiiSex

Relatiile de dragoste vs relatiile fizice

Putem avea parte de dragoste si sex in acelasi timp?

Binenteles. O relatie intre doua persoane se poate baza atat pe dragoste, cat si pe sex. Pentru a reusi sa facem acest lucru, este nevoie de o maturizare si o dezvoltare in ceea ce priveste ambele aspecte.

De exemplu, cu cat dragostea devine mai profunda, cu cat partenerii isi mentin vietile romantice mai active, cu atat mai tare se vor imbunatati nivelele de atractie fizica, dar si dragostea dintre cei doi.  Ambele aspecte trebuie sa benefizieze de atentie si de o dezvoltare permanenta.

Un cuplu trebuie sa se concentreze pe adancirea relatiei lor emotionale pentru a-si extinde si sentimentele de dragoste, insa de asemenea trebuie sa pastreze si o nota de mister si noutate care stimuleaza atractia fizica.

O modalitate grozava de a reusi sa duci la bun sfarsit ambele aspecte este a mentine un simt bun al jocului care sa se extinda atat catre intimitatea emotionala, cat si catre cea fizica.

Dragostea ucide atractia?

Nu, nu neaparat. Insa se poate intampla si asa ceva. Ideea ca o prietenie emotionala poate aprinde flacara pasiunii nu este in totalitate adecvata. A te simti in siguranta si conectat din punct de vedere emotional este de obicei un lucru bun pentru o relatie romantica, pentru ca ambii parteneri trebuie sa fie capabili sa se relaxeze si sa fie deschisi spre o intarire a relatiei lor fizice.

Insa in contextul unei sigurante si increderi totale, partenerii trebuie sa stie si cum sa mentina si o oarecare departare legata de apropierea lor fizica, tocmai pentru a mentine lucrurile mai incitante.

Partenerul meu ma iubeste?

Grea intrebare. In mod normal, daca oamenii ar trebui sa se gandeasca mai bine la asta, dragostea nu este foarte puternica. Pe de alta parte, exista situatii in care oamenii se iubesc intre ei insa au probleme atunci cand vine vorba despre a recunoaste acest lucru.

Partenerul tau ia in considerare nevoile tale asa cum face si cu ale lui? Se gandeste la tine atunci cand este plecat departe sau face lucruri marunte pentru a-ti demonstra afectiunea lui? Daca da, atunci e bine.Toate acestea sunt semne de dragoste.

One thought on “Relatiile de dragoste vs relatiile fizice

  • Sunt de parere ca intr-o relatie puternica si de lunga durata cei doi parteneri isi pot echilibra foarte bine atat dragostea pe care o manifesta unul altuia, cat isi pot mentine si atractivitatea si misterul in fata partenerului de viata.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *