Scurt ghid de cumparare pentru echipamente electrice

Uneori se impune nevoia de electricitate, de curent electric, chiar daca in unele zone greu accesibile acesta nu este prezent. In acest fel generatoarele de curent, stabilizatoarele de tensiune, UPS-urile si alte echipamente electrice sunt o absoluta necesitate pentru deservirea oricarei nevoi.

Sa luam exemplul generatoarelor de curent electric si sa vedem exact ce lucruri sunt de avut in vedere cand se doreste achizitionarea unui astfel de echipament.

In primul rand trebuie tinut cont de scopul in care va fi utilizat generatorul, spre exemplu intr-o casa de vacanta sau o locuinta sezoniera in care nu se locuieste permanent, acesta isi deserveste scopul foarte eficient, este nevoie de un echipament de calitate superioara care sa poata furniza non-stop curent electric pe perioada locuita. Cu toate acestea nu este indicata folosirea unui generator pentru o casa locuita permanent, intrucat costurile se dovedesc a fi destul de mari.

Desigur, conteaza si tipul de curent necesar – mono sau trifazat, de asemenea si puterea ce este necesara pentru a alimenta consumatorii vitali. Tipul de carburant utilizat conteaza de asemenea, existand variante cu motoare pe benzina sau diesel, fiecare cu avantaje si dezavantaje. Cele cu motoare pe benzina trebuie manipulate atent, datorita inflamabilitatii ridicate, iar cele cu motoare diesel pot pune probleme la pornire in conditii de temperatura mai scazute.

Calitatea curentului oferit de un generator este data de obicei de regulatorul electric cu care generatorul este echipat. Echipamentele electrice mai sensibile necesita insa pentru alimentare si un stabilizator de tensiune, pentru o protectie suplimentara. In unele situatii, pe langa protectia oferita de stabilizatorul de tensiune, se impune si utilizarea unui UPS. De astfel de UPS-uri au nevoie echipamente precum calculatoarele, pentru a se asigura o functionare neintrerupta. In scopul acestei nevoi exista si solutii foarte eficiente si pentru orice buzunar, pentru mai multe detalii vizitati site-ul electropower.

Electropower comercializeaza o gama bogata de produse si echipamente electrice, de la generatoare pana la stabilizatoare de tensiune si UPS-uri, dar si alte prodduse ce includ chiar si solutii de instalatii si automatizari, atat pentru casa cat si pentru gradina, sisteme de supraveghere si multe altele. Experienta indelungata in domeniu a companiei Electropower o recomanda in orice situatie in care se impune nevoia fie de produse si solutii de calitate in furnizarea energiei electrice, dar si consultanta pe aceste tipuri de servicii aflate la atat de mare cautare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *