ServiciiSfaturi

Sfaturi pentru siguranta la locul de munca

Urmatoarele sfaturi pentru siguranta la locul de munca sunt foarte simple si extrem de eficiente pentru a te tine la distanta de pericole pe tine si pe alti membri ai staffului in timpul zilei de munca, mai ales in cadrul santierelor si siturilor de constructii.

Statistici

Cand lucrezi cu inchirierea de macarale – asa cum vei gasi la www.bernar.ro-, cu utilaje masive si greoi de manevrat, cu materiale de constructii si cu oameni aflati la inceputul muncii lor in cadrul unui loc, este nevoie neaparata de cunoasterea si respectarea acestor norme de siguranta. Ca si orice alte sfaturi legate de protectie si siguranta, acestea sunt usor de implementat si foarte simplu de amintit.

Cele mai recente statistici raporteaza faptul ca 4690 de muncitori au fost ucisi in cadrul locului de munca numai in anul 2010. 18% dintre aceste decese au fost cauzate  in cadrul siturilor de constructii, acest lucru putand fi oprit sau prevenit daca se respectau aceste norme de siguranta ce trebuie luate in calcul si puse in aplicare de fiecare persoana ce lucra acolo. Indiferent care este industria in care lucrezi, aplicarea de sfaturi si de norme de siguranta pot ajuta prevenirea accidentelor grave si chiar mortale.

Sfaturi pentru evitarea alunecarilor si a caderilor

Caderile sunt prima cauza a accidentelor din cadrul locurilor de munca. Tine minte aceste sfaturi si pune-le in aplicare de fiecare data pentru a evita ranirea si accidentarea:

  • In timp ce mergi, fii atent si la podeaua din fata ta si fereste-te in cazul in care este ceva pe jos sau daca sunt substante lichide rasturnate pe ea, tocmai pentru a evita alunecarea si impiedicarea.
  • Daca esti din Suceava, apeleaza la inchirieri macarale Suceava si nu te juca cu focul  atunci cand iti doresti sa manevrezi diferite materiale si sa transporti lucruri pentru santierul tau. Bazeaza-te mereu pe serviciile de inchirieri care iti ofera atat utilajul profesional, cat si operatorul pentru asa ceva care este specializat si are experienta.
  • Daca vezi vreo scurgere sau vreo suprafata acoperita de lichide, nu calca pe aceasta si ai grija sa te feresti din calea ei. Curata mereu in asemenea situatii sau cheama pe cineva care are grija de aceste lucruri.
  • Poarta incaltaminte antiderapanta atunci cand lucrezi la bucatariii, in spatiile exterioare  sau in oricare alt spatiu in care vei calca si in cadrul caruia vei lucra.
  • Nu te catara vreodata pe rafturile de depozitare pentru a lua ce ai nevoie pentru a lucra. Foloseste doar scari potrivite pentru asa ceva.
  • Nu te spriini niciodata pe balustrade, chiar daca acestea iti par a fi solide. Acestea ar putea sa nu fie securizate ca atare si ai putea cadea fara indoiala.
  • Foloseste intotdeauna hamuri si echipament de siguranta atunci cand lucrezi la inaltime pe cladiri sau prin copaci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *