ITNews

Skype – traducatorul universal

Au trecut mai bine de 3 ani de cand cei de la Microsoft au achizitionat Skype pentru suma impresionanta de 8.5 miliarde de dolari. Investitia nu s-a oprit la aceasta cifra, Microsoft intentionand sa dezvolte Skype dincolo de un sistem comunicare pe baza de text, voce si video. Acestia se pare is doresc sa faca din Skype un program care ar putea fi folosit intr-un episod din Star Trek.

Cu cateva zile in urma la Code Conference realizata in California, CEO-ul Microsoft Satya Nadella si vicepresedintele Skype Gurdeep Pall, au introdus notiunea de Skype Translator. Este pentru prima data cand acest termen a fost demonstrat in mod public. Demonstratia a constat intr-o conversatie pe Skype intre un vorbitor de limba engleza, Pall, si un vorbitor de limba germana din Londra, Diana Heirichs.

Veti putea gasi pe internet aceasta conversatie unde veti observa ca actiunea se desfasoara in tim real si vocea fiecarei persoane este tradusa in limba celui cu care realizeaza convorbirea.

Nu avem date concrete din partea celor de la Microsoft, Nu stim pentru moment cate limbi de ciculatie internatinala va integra sistemul Skype Translator. Tot ce stim este ca va fi lansat anul viitor pentru Windows 8. Sistemul Skype Translator este rezultatul a mai bine de 10 ani dezvoltare se munca pe care au depus-o echipele Microsoft Research si Microsoft Translator.

In jurul lumii sunt mai bine de 300 de milioane de persoane care folosesc Skype in fiecare luna. Asa ca inlaturarea barierelor in materie de limba are sens si o mare utilitate, mai ales in lumea afacerilor. Skype va ajunge sa fie una din cele mai bune si mai folosite sisteme de convorbiri internationale. Se estimeaza ca Skype va fi mult mai ieftin decat angajarea unui translator persoanle.

Inca mai este mult de lucru pana cand vom avea parte de un translator universal, dar cei de la Microsoft lucreaza din greu sa ne ofere unul prin intermediul Skype Translator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *