ITNews

Sony pe piata din China

Dupa ce rivalii Microsoft au intrat pe piata din China, este randul si celor de la Sony sa isi prezinte produsele pe piata Chineza. Vorbim aici bineinteles de piata consolelor gaming. Compania Japoneza a realizat doua joint-venture-uri cu compania locala Shanghai Oriental Pearl Culture Development. Ambele joint-venture-uri, una cu ochii pe hardware si una pe software, vor stabili o zona gratuita de schimb in Shanghai. China a permis consolelor gaming accesul in aceasta zona. Cei de la Sony vor detine 49 de procente in unul din joint-venture-urile realizate si 70 din cealalalt conform bursei de la Shangai. Restul procentelor fiind detinute de compania chineza. Sony a refuzat sa ofere alte detalii in privinta lansarii acestora pe piata din China.

Este o piata noua si poate genera castiguri importanta. China a inlaturat restrictiile privind consolele gaming si a creat o noua piata neatinsa de Sony si Microsoft pana acum. China are un potentia enrom, avand un vad comercial impresionant, cu mai bine de 338 de milioane de gameri online, conform celor de la China Internet Network Information Center.

Cei de la Microsoft si-au anuntat deja planurile pentru China. Acestia doresc sa puna la dispozitia chinezilor consola gaming Xbox One incepand cu luna septembrie. Companiile chineze precum Huawei, ZTE sau TCL vor aduce si ele console gaming bazate pe Android in aceeasi perioada.

Vanzarile nu vor fi usor de realizat. Atat in cazul Microsoft cat si in cazul Sony, ambele sistem sunt considerate a fi produse high-end, avand preturi ce incep de la 399$. Pe langa aceasta cheltuiala, jocurile individuale vor ajunge la aproximativ 50$. Preturi pe care multi chinezi nu si le permit in momentul de fata.

Alt impediment de care s-ar lovi acestia sunt regulile stricte impuse in China. Desi China a permis accesul consolelor gaming pe piata, jocuri disopnibile pe console trebuie sa fie mai intai aprobate de autoritati. Astfel multe din titlurile recunoscute vor ajunge sa fie interzise.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *