CuriozitatiLifeNews

Supravietuirea celui mai tare

Supravietuirea celui mai tare? Contrar cu teoria supravietuirii celui mai tare si celui mai puternic legat de competitia evolutionara, oamenii se pare ca au avut nevoie de asemenea sa se bazeze unul pe celalalt ca sa supravietuiasca, lucru care ar putea explica descoperirea studiului University College of London al altruismului oamenilor unul catre celalalt.

Insa, aceasta inclinatie catre grija fata de ceilalti poate fi foarte bine atribuita catre ceva mai mult decat spre evolutie. Studiul citeaza „grija fata de binele celorlalti” drept cheia in „luarea d decizii morale si este deranjata de catre comportamentul antisocial si criminal”.

Asadar, in vreme ce noi putem sa ne comportam cat de altruist vrem datorita conexiunilor noastre biologice care ne spun sa facem acest lucru, factorii psihologici joaca de asemenea un rol important aici.

Aceasta descoperire suprinzatoare ar putea fi pusa pe baza dilemelor morale si etice. Cercetatorii au notat faptul ca aceasta descoperire poate fi revelatoare in mai multe decizii medicale, legale si politice care implica compromisurile facute intre profitul financiar si posibila suferinta umana. Sa speram ca acest lucru va readuce putina speranta in umanitatea noastra.

Se pare ca oamenii sunt cat de cat putin altruisti unii cu ceilalti daca in loc de a alege banii, ar alege de fapt sa salveze viata unuia dintre participantii la un studiu, caruia i s-ar administra socuri electrice. Acest lucru nu este pus pe baza eticii si moralei acestora neaparat si se pare ca are o radacina comuna cu felul in care stramosii nostri se comportau atunci cand trebuiau sa fata fata unor astfel de situatii.

Oricum ar fi, este foarte bine ca unii oameni din ziua de azi mai sunt si buni unii cu altii si ca isi doresc binele celuilalt, pentru ca si noi, la randul nostru, am putea sa ne regasim in aceasta situatie si sa trebuiasca sa fim solidari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *