termostat

Termostate clasice vs termostate inteligente. Care este cea mai avantajoasa alegere?

De cate ori ne gandim atent inainte de a face o anumita achizitie importanta? Adevarul este ca cele mai multe persoane se pripesc in a lua decizii, iar in cele mai multe cazuri acestea sunt gresite.  Se intampla de multe ori ca achizitia respectiva sa nu le foloseasca la nimic, sa fie de o calitate slaba, sa nu fie eficienta sau sa prezinte costuri care nu renteaza sub nici o forma.

Daca iti doresti sa nu fii o astfel de persoana atunci ar trebui sa analizezi cu atentie investitiile pe care vrei sa le faci. In acest sens astazi vom vorbi despre termostate. Este evident ca acestea sunt necesare pentru un grad optim de confort termic, insa cum le putem alege, de ce trebuie sa tinem cont si ce optiuni exista pe piata?

Avantajul general oferit de un termostat

Inainte de a face comparatia intre acele termostate clasice si cele inteligente e important sa precizam in primul randul de ce sunt atat de necesare. Ei bine, acestea au scopul de a mentine temperatura dorita la aceeasi valoare atat timp cat ne dorim si noi acest lucru. In felul acesta se va eficientiza consumul de caldura si implicit confortul.

Diferenta intre un termostat clasic si un termostat inteligent

Atunci cand ne referim la diferentele dintre aceste produse trebuie sa facem referire in primul rand la avansul tehnologic. Cu toate acestea, un termostat clasic nu inseamna neaparat ca este unul depasit de tehnologie, ci doar ca este diferit – ceea ce difera este modul in care poate fi controlat.

Spre deosebire de cele clasice, termostatele inteligente ofera posibilitatea de a fi controlate de la distanta, fiind necesar un dispozitiv pe care sa fie instalata o aplicatie specifica si, binteinteles, o conexiune la internet, nimic mai mult.

De ce sa aleg un termostat clasic?

Cand e vorba de termostate clasice, in special cele oferite de Salus Controls, putem sa ne asiguram de faptul ca prezinta o calitate deosebita si ca se vor comporta excelent in orice conditii, indiferent de sistemul de incalzire la care sunt instalate.

Daca tot ceea ce ai nevoie este sa iti controlezi temperatura in mod normal din propriul tau spatiu de acasa, atunci un termostat clasic o poate face cu succes, fara nici cea mai mica problema. Totodata, desi clasic, un astfel de termostat este unul elegant si care prezinta un aspect deosebit de placut.

De ce sa aleg un termostat inteligent?

Consideri ca o mare parte din timp nu esti acasa dar iti doresti sa oferi celor dragi un mediu cat mai placut si calduros? Atunci cel mai probabil un termostat inteligent este cea mai buna alegere pe care o poti face in acest sens.

Trebuie sa ai in vedere ca pot exista foarte multe situatii in care un astfel de termostat este o alegere ideala, fie atunci cand pleci grabit spre serviciu si uiti sistemul de incalzire la o valoare prea mare, ori cand te intorci obosit spre casa si vrei sa ai parte de o temperatura prielnica.

Cert este ca trebuie sa pui in balanta nevoile tale, sa compari preturile, rentabilitatea si sa iei cu grija cea mai inteleapta decizie. Indiferent pentru care dintre aceste termostate vei opta iti recomand sa te indrepti catre cele oferite de Salus, acestea fiind recunoscute pentru calitate, performante si preturi competitive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *