Traditii de nunta ca la carte

Nunta in sine este o traditie care inca se mentine in multe dintre colturile lumii iar cei doi miri stiu ca acest eveniment marcheaza cu succes inceputurile vietii lor in comun, dar mai ales dragostea ce si-o poarta si pecetluirea soartei pe care de acum cei doi o vor avea impreuna in cadrul familiei.

Pe langa ideea aceasta, o nunta ca la carte respecta de obicei si cateva traditii semnificative si bine puse la punct, si care sunt menite sa infrumuseteze fericitul evenimentul si sa-i confere un aer de spiritualitate si obiceiuri specifice zonei in care se desfasoara.

Multi dintre tinerii din zilele noastre nu prea mai respecta si chiar iau in deradere unele obiceiuri si traditii ce se tineau cu sfintenie in timpuri de demult. Multi dintre tinerii viitori soti vor sa fie cat mai moderni si uita de datinile si semnificatia nuntii in sine, insa exista si miri care imbina modernismul cu traditionalul si creaza un eveniment special atat pentru invitatii mai tineri, cat si pentru rudele si familia care pun tare mult accent pe respectarea datinilor si traditiilor de nunta.

In unele zone se mai practica iertaciunea care este oficiata dupa ce mirele a ajuns cu alaiul de invitati acasa la mireasa si o ia de la parintii acesteia. De asemenea, in unele zone se mai pun inca flori in piept invitatilor, se rupe turta de catre mireasa si se imparte invitatilor pentru ca fiecare dintre acestia sa aiba parte de bucuria pe care o resimt cei doi.

Inainte de desfasurarea evenimentului in sine, in dimineata nuntii, acasa la mireasa aceasta se gateste impreuna cu domnisoarele de onoare si de nasa, iar atunci cand vine mirele dupa ea, aceasta se ascunde undeva in casa si acesta trebuie sa o gaseasca si sa o rascumpere.

De asemenea, mirele mai este si barbierit(mai mult semnificativ) de catre nas/i si de catre cavalerii sai de onoare, semn ca s-a maturizat si trece la un alt nivel al vietii sale. Toate aceste traditii si obiceiuri de nunta sunt atat de frumoase si speciale si merita a fi inca respectate de catre miri, pentru ca nu pot face altceva decat sa confere fericitului eveniment o aura de traditionalism imbinat cu modernismul.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *