FrumuseteSanatate

Unghii de invidiat

Unghiile sunt o oglinda a unei persoane ingrijite si sensibile la aspectul fizic. Chiar daca nu ai timp sa iti dai unghiile cu oja sau sa le pui cu gel sau alt artificiu legat de estetica acestora, cel putin ar trebui sa le pastrezi ingrijite, pilite cum trebuie, fara pielite si fara pete de culoare sau de urme vechi de oja pe unghii.

In prezent, se mai poarta unghiile in nuante tari si decorate cu perlute, pene si strasuri care mai de care mai aratoase si mai spectaculoase, in special pentru manichiura si pedichiura efectuata pentru un eveniment monden sau special ca o nunta, petrecere intr-un local de fite, botez sau majorat de lux.

Ce nu stie toata lumea este faptul ca unghiile frumoase nu se bazeaza doar pe colorarea lor cu o nuanta de oja ce-ti place sau pilirea acestora pentru a capata o anumita forma. La saloane specializate, tratamentele si procedurile ce le sunt aplicate unghiutelor sunt dintre cele mai diferite si mai costisitoare chiar.

Unghiile cuiva pot spune foarte multe despre persoana in cauza, daca este ordonata, curata, cinstita, daca este muncitoare si cam care ii este jobul sau chiar daca este o persoana ce pune aspect pe ingrijirea si imaginea ei.

Ca sa iti dai seama daca ale tale unghii de la maini sunt sanatoase sau nu trebuie doar sa le privesti atent si sa incerci sa le evaluezi ca la carte, ca mai apoi sa hotarasti daca este sau nu cazul sa mergi la un salon care ti le-ar putea face ca noi si care le poate reda vitalitatea si stralucirea.

O unghie sanatoasa trebuie sa fie de o nuanta de roz translucid,cu o suprafata libera mai mata si usor convexa. In cazul in care observi la suprafata unghiei mici pete de culoare, puncte albe, santuri adanci, pierderea transparentei sau exfolierea cu prea mare usurinta a unghiei, este cazul sa apelezi la un tratament de specialitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *