Uncategorized

Vezi aici mai multe detalii despre beneficiile unui sistem de ventilatie cu recuperare de caldura

Atunci cand construiesti casa pe care ti-ai dorit-o dintotdeauna, optezi pentru materiale de calitate, pentru ca tu impreuna cu cei dragi sa locuiti in conditii optime si sa nu va lipseasca nimic. De aceea, dupa ce ai ridicat casa si ai echipat-o cu tot ce este nevoie, alegi izolatia corespunzatoare pentru a asigura eficienta energetica necesara ata pe timp de iarna, cat si in timpul sezonului cald.

Dupa cum stii, vara ai nevoie de racoare in fiecare colt al casei, iar in timpul iernii vrei sa nu intampini nicio problema legata de scurgerile de caldura si sa mentii o temperatura constanta. Insa daca ai izolat locuinta cu materiale de calitate si aerul din interior inca ti se pare greu de respirat, atunci afla ce iti lipseste: ventilatia corespunzatoare. Probabil te intrebi cum este posibil? Ei bine, aerul greu de respirat este o urmare a unei aerisiri incomplete sau a instalatiei necorespunzatoare.

In aceasta situatie, fii sigur ca ai nevoie de un sistem de ventilare cu recuperare de caldura pentru ca membrii familiei tale sa poata respira un aer curat, sanatos si sa nu intampine dificultati in activitatile casnice. Este posibil ca pana acum sa fi privit aceasta inventie cu reticenta, intrucat nu stiai detalii despre ce este mai exact sau despre cum functioneaza. Insa, ai sansa in continuare sa descoperi informatii despre ce este un sistem de ventilare cu recuperator de caldura.

Ce reprezinta ventilarea cu recuperare de caldura?

Pentru inceput, nu poti planifica achizitia unui asemenea sistem de ventilare daca nu stii ce reprezinta, de fapt. Astfel, dupa cum ai citit deja, cand aerul este greu respirabil, este nevoie de un sistem care sa il curete si sa mentina o atmosfera adecvata. Senzatia ca nu poti respira in interiorul propriei locuinte este cauzata de poluarea interioara – un concept diferit de cel pe care il stiai pana acum. Astfel, aparitia acesteia este determinata de umiditatea excesiva, ventilatia incompleta sau utilizarea unor substante toxice in incaperi. Alaturi de acestea, bacteriile din locurile cu un grad mare de umiditate, precum si fumul de tigara pot amplifica aceasta stare si pot fi chiar adevarate pericole pentru sanatatea umana.

Pentru a nu avea de suferit nici tu si nici cei dragi trebuie sa iei masuri imediate si sa iei in calcul achizitia unui sistem de ventilare cu recuperare de caldura care sa te scape de eventualele pericole. In acest sens, trebuie sa stii ca ventilatia poate fi de doua tipuri: naturala si mecanica. Ventilarea naturala se refera la cea determinata de numarul de ferestre din incapere, insa este putin mai greu de obtinul o ventilatie ideala pe cale naturala. De aceea, intervine ventilatia mecanica, care asigura un aer proaspat si curat in permanenta. Un asemenea sistem il poti gasi pe site-ul celor de la Altecovent, unde ai de ales intre multe modele, in functie de ce se potriveste locuintei tale.

Cum functioneaza acest sistem?

Sistemul acesta este unul modern si economic, totodata, prin care aerul este proaspat in permanenta in interiorul locuintei. Aparatul permite un dublu schimb, in sensul ca aerul poluat din interior este evacuat si inlocuit de aer proaspat de afara. De asemenea, nu doar acest schimb este de apreciat, ci si caldura aerului scos afara ce este transferata celui proaspat intrat si, astfel, nu au loc pierderi de caldura. Este un lucru important mai ales pe timp de iarna, cand nu vrei sa ai parte de temperaturi scazute sau fluctuante.

Iata de ce este util un sistem de recuperare de caldura in fiecare locuinta

Principalul rol pe care il are un sistem de ventilare cu recuperator de caldura este acela de a asigura cantitatea necesara de aer curat in locuinta. In locul unde va fi montat, acesta se va ocupa de ventilatie, insa va putea sa recupereze, in acelasi timp, si o parte din caldura pierduta. In acest mod, caldura aerului evacuat in exterior va fi transferata catre aerul proaspat intrat si, astfel, mediul va fi unul placut si calduros.

Este recomandat sa aerisisesti locuinta in mod constant pentru a nu favoriza aparitia virusurilor si bacteriilor de niciun fel. De ce sa dai bani pe dezumidificatoare, solutii diverse, cand poti sa ai toate acestea intr-un singur produs – sistemul de ventilare cu recuperare de caldura? Vezi aici mai multe detalii despre sistemul de ventilare cu recuperare de caldura.

Ce pret are un asemenea sistem?

Partea financiara este un aspect important cand vine vorba de orice achizitie, mai ales a unui astfel de sistem, dar inainte de a grabi alegerea, gandeste-te la avantajele pe care le-ai putea avea pe termen lung. De aceea, priveste o astfel de achizitie ca pe o investitie menita sa asigure confortul familiei tale.

Ce sisteme cu recuperare de caldura sunt eficiente?

Exista pe piata, la momentul actual, numeroase sisteme de ventilare cu recuperare de caldura, de la diversi producatori. Pe oricine ai intreba, fiecare persoana it va sugera o alta varianta si it va fi dificil sa iei o decizie. Insa, pentru a face o alegere mai usor, poti tine cont de anumite aspecte la care sa fii atent atunci cand cauti un sistem complet.

  • Dimensiunea si capacitatea – in raport cu suprafata unde trebuie amplasat

O mare problema cu care se confrunta mult oameni atunci cand isi aleg sistemul de ventilare este dimensiunea acestuia necorespunzatoare. La urma urmei, trebuie sa ai parte de o anumita cantitate de aer proaspat in fiecare zi, de aceea nu trebuie sa alegi o varianta prea ieftina, daca aceasta nu este potrivita dimensiunilor casei tale. Alege o oferta personalizata de la Altecovent si bucura-te de aer curat in permanenta.

  • Tipul de unitate de ventilare

Unitatile de ventilatie trebuie sa functioneze fara zgomot excesiv si sa fie compatibile. Totusi, conteaza sa ai parte de eficienta energetica, deci de conditii optime de trai. Mai mult, componentele unui asemenea sistem sunt importante si trebuie sa fie de calitate pentru a nu trebui inlocuite frecvent.

Beneficii pentru care merita sa alegi ventilatie cu recuperare de caldura

Pe langa cele deja mentionate, asemenea sisteme au o multime de avantaje, printre care se numara:

  • Aer proaspat in interiorul locuintei in permanenta, indiferent de anotimp.
  • Scapi de poluare, bacterii si alergeni.
  • Vei putea face economii la buzunar considerabile.
  • Poti sa previi formarea condensului si al igrasiei.

Ca o concluzie la cele mentionate in acest articol, confortul casei tale trebuie sa fie pe primul loc, iar cand in joc este sanatatea intregii familii, nu mai sta pe ganduri si planuieste achizitia unui sistem de ventilare cu recuperare de caldura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *