Washington DC

Am avut placerea sa vizitez acum cateva luni in urma capitala Statelor Unite, si indraznesc sa va spun ca nu am fost dezamagit, ci dimpotriva, am ramas cu o impresie foarte placuta.

Washington DC ( District of Columbia ) este capitala Statelor Unite ale Americii si a fost fondata in anul 1790 pe data de 16 iulie.  Orasul este localizat pe coasta de est a continentului american si se invecineaza cu statul Virginia si statul Maryland.

Daca ajungi sa vizitezi Washington-ul nu ar trebui sa ratezi unele lucruri pe care orasul le are de oferit, de la o vizita la Casa Alba, la Memorial Pool in coltul opus al orasului unde se afla Union Station, toate trebuie sa le vizitezi si sa le admiri.

Pe langa aceste monumente bine cunoscute, ar fi bine sa iei in considerare si numeroasele muzee din oras, si va spun ca sunt multe, si majoritatea au intrarea gratuita facand parte din Reteaua nationala de muzeee Smithsonian. Poti vizita orice de la Muzeul de Istorie Indiana la Muzeul Aeronautic pana la Muzeul de Arte Moderne, unde ajungi sa admiri marile descoperiri si opere de origine americana. Sincer va recomand sa vizitati Air and Space Museum, asta daca sunteti sau nu un pasionat de tehnologie si aeronautica.

Pe langa muzeele si monumentele din Washington, ar fi bine sa faceti o plimbare si prin centrul financiar al orasului, unde veti fi uimit de linistea orasului, pe cat de mare pe atat de linistit si de curat. Washington DC este un oras verde, si nu ma refer la faptul ca ar fi impanzit de tehnologii ecologice, ci ma refer la faptul ca intreg orasul este in esenta un mare parc, ai unde te plimba si unde te odihni dupa o zi de cutreieram pe la muzee si monumente.

Aceasta ar fi doar o foarte scurta descriere a Capitalei Statelor Unite, intru-cat Washingtonul are mult mai multe de oferit.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *