ITNews

Windows 8 interzis in China

Dupa ce in ultima perioada am vazut cateva ingaduiri din partea guvernului chinez, in privinta consolelor gaming cei de la Sony si Microsoft avand dreptul de a comercializa aceste console pe piata din China, bineinteles conform unor reguli stricte. Dupa una calda pentru cei de la Microsoft urmeaza una rece. Guvernul chinez a anuntat recent ca  va interzice utilizatorilor PC sa foloseasca sistemul de operare Windows 8 pe teritoriul tarii.

Central Goverment Procurement Center a introdus aceasta interdictie, spunand ca toate tabletele, desktop-urile sau laptop-urile din tara vor trebui sa ruleze pe un al sistem de operare, altul decat Windows 8. Daca e sa analizam sistuati acest lucru nu ar trebui sa ingreuneze foarte mult afacerile in China, si nici macar pe utilizatorii de rand. Printre argumentele care au dus la aceasta interdictie gasim faptul ca in China se doreste o reforma care sa duca la micsorarea consumului de energie electrica, nu stim in ce masura afecteaza acest lucru consumul dar nu ii poti contrazice. Pe langa acest lucru s-a luat in considerare si costul. Daca Guvernul chinez ar fi acceptat sa realizeze tranzitia catre Windows 8 ar fi dus la o crestere a costurilor de achizite pentru acesta, lucru ce nu si-l doresc aparent. Windows 8 este vazut ca un sistem de operare destul de scump si ar fi o cheltuiala in plus fara rost, cel putin aceasta este parerea oficilailor chinezi care au decis interdictia sistemului de operare.

Faptul ca Windows 8 a fost interzis poate reprezenta o oportunitate de care China poate profita. Cel putin asa cred unii. Presedintele Qi Xiangdong al Qihoo 360 Tehnology a afirmat ca aceasta interdictie va duce la dezvoltarea mai multor sisteme de operare chineze. Acest lucru ar avea un efect benefic pentru China, acestia avand posibilitatea de a crea un sistem sofware de securitate in totalitate chinez.

Pana in prezent China a dezvoltat doua sisteme de operare StartOS si KylinOS dar care nu au avut succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *