IT

Xbox One: cea mai insetata consola gaming

Daca doriti sa va achizitionati in viitorul apropiat o consola gaming sau daca detineti deja o astfel de consola ar trebui sa aveti cateva puncte de reper care sa va ajute in decizia dumneavoastra. Pe piata actuala gasim trei mai competitori in privinta consolelor gaming, ii avem pe cei de la Nintendo care ne ofera consola Wii U, pe cei de la Sony cu al lor Sony Playstation 4 si bineinteles pe cei de la Microsoft care ne ofera consola Xbox One. Toate aceste console sunt ultimile din seria lor si te vor tine mult timp in fata monitoarelor la care sunt conectate. Jocuri, filme, muzica, internet toate le ai la dispozitia unui simplu controler wireless.

Fie ca iti achizitionezi o asftel de consola mai mult pentru gaming sau pentru a o folosi pe post de sistem de divertisment in propriul apartament, tot vei fi atras mai mult sau mai putin de partea gaming pe care acestea o ofera la urma urmei acesta este si scopul principal pentru care consolole au fost produse.

Din punct de vedere al performantelor cei de la Wii se plaseaza pe ultimul loc, la majoritatea categoriilor, dar in privinta consumului de energie electrica liderul este Xbox One, liderul negativ sa ii spunem deoarece are cel mai mare consum.

O consola Xbox One ajunge sa consume pe parcursul unui an de utilizare un nivel impresionant de energie electrica, mai exact 289 de kWh pe an. Avand in vedere ca Xbox 360 consuma doar 70 kWh pe an ajungem sa ne intrebam care este cauza acestei cresteri. Consola Xbox One isi consuma 44% din aceasta energie in starea de stanby. De ce ? Pentru ca Xbox One are un sistem care este mereu capabil sa urmareasca eventualele comenzi pe care i le-ar putea da utilizatorul. Un sistem de recunoastere vocala a comenzilor vocale este mereu activat chiar si in momentele in care consola este inchisa.

Inca un punct in minus pentru cei de la Microsoft care incearca din rasputeri sa ii ajunga pe cei de la Sony.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *