Youtube achizitioneaza Twitch

Conform unui nou raport, eliberat de cei de la Google, Youtube se pare ca a achizitionat website-ul de streaming video al celor de la Twitch, pentru o valoare de 1 miliard de dolari americani. Nu avem nici o confirmare oficiala din partea celor de la Youtube dar, surse precum Wall Street Journal, si Variety spun ca procesul de achizite este in stadiul de negocieri deocamdata, toate detaliile achizitiei fiind pentru moment necunoscunte.Indiferent de situatia in care se afla negocierile, un lucru este sigur, achizitia probabil va fi realizata in urmatoarea saptamana.

Aceasta achizitie ar pune Youtube intr-o pozitie destul de buna, avand multe de castigat de pe urma acesteia. Youtube Live este sistemul oferit de Google pentru live streaming, insa nu este la fel de popular precum Twitch TV care este destinat in special gamerilor care fac live streaming. Achizitia ar aduce un numar important de clienti pentru Youtube, Twitch fiind destul de popular in randul gamerilor.

O mica problema ar fi faptul ca serviciile oferite de Twitch TV sunt deja integrate pe EA Origin, uPlay, precum si pe consolele Xbox one si PS4 si lista conitnua. Desi serviciul de live streaming, a inceput doar de cativa ani, mai exact incepand cu anul 2011, Twitch inregistreaza un numar destul de impresionant de utilizatori. Mai bine de 1 milion de utilizatori care ofera continut si aproximativ 45 de milioane de vizitatori unici, viziteaza site-ul in fiecare luna. Cumulat acestia ajung sa vizualizeze un total de 13 miliarde de minute de continut video pe parcursul unei luni.

Twitch TV cum era numit in momentul lansarii, a fost inaugurat in data de 6 iunie 2011 in timpul evenimentului E3, si a inceput cu un numar de 3.2 milioane de utilizatori si utilizatori cumulat, pe care i-a portat de pe siteul Justin.tv. Twitch a oferit o noua platforma pentru gamerii care doreau sa faca video streaming pentru jocurile lor.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *